Перегляд за Автор "Ткаченко, О. Б."
Зараз показуємо 1 - 20 з 27
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ112318 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2016) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв., причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - х (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені х та d, із отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart nend );сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (х) та часу (t) і визначають: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності (прийнятій рівною 70 мм) на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart i aend); сталу часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа) і показник ступеня (с), а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (tа).
- Документ114682 Спосіб визначення ігристих властивостей вин(2017) Желєзний, В. П.; Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.; Лозовський, Т. Л.; Нікулін, А. Г.Спосіб визначення ігристих властивостей вин, що передбачає підготовку ємностей, заповнення підготовлених ємностей дослідними зразками, реєстрацію зображень бульбашок, що виділяються в дослідних зразках при температурі 18-22 °С і вимірювання характеристик бульбашок, які виділились зі зразків вин і зафіксовані на фотографіях, який відрізняється тим, що реєстрацію бульбашок, що виділяються зі зразків вин, здійснюють шляхом поетапного фотографування протягом 20-40 хв, причому на першому етапі фотографують 5-10 кадрів з інтервалом 1 с, далі витримують паузу 20-25 с і знову фотографують при вказаних режимах, при цьому тривалість паузи між кожною наступною серією зйомок збільшують на 10-20 % відносно тривалості попередньої паузи, після цього на кожному отриманому зображенні дослідних зразків вимірюють: відстань від центра кожної бульбашки до дна ємності - x (мм); діаметр кожної бульбашки - d (мм); час - t (с), якому відповідають визначені x та d і з отриманих даних розраховують концентрацію бульбашок (n, см-3) для кожного зображення, за винятком бульбашок, які не змінюють свого положення на різних послідовних зображеннях дослідних зразків, після чого апроксимують залежність від часу (t) концентрації бульбашок (n) для кожного зображення і визначають: концентрацію бульбашок на початку та в кінці процесу дегазації зразків (nstart, nend); сталу часу цього процесу (tn), а також апроксимують залежність діаметра бульбашки (d) від її відстані до дна ємності (x) та часу (t) і визначають наступні параметри: характерні діаметри бульбашки на базовій відстані від дна ємності, прийнятій 70 мм, на початку та в кінці процесу дегазації зразків (astart та aend); сталу часу (ta) і показник степені (с), котрі характеризують динаміку зміни розмірів бульбашок при їхньому спливанні, а висновок про ігристі властивості зразків вин здійснюють за наступними показниками: концентрація бульбашок на початку газовиділення (nstart), діаметр бульбашок на базовій відстані 70 мм від дна ємності на початку газовиділення (astart), стала часу процесу зміни концентрації бульбашок (tn), стала часу процесу зміни розмірів бульбашок (ta).
- Документ122504 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду(2020) Ткаченко, О. Б.; Остапенко, В. А.Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина із червоних сортів винограду, що передбачає збір винограду, замороженого на лозі при мінус 9-10 °C, пресування при вказаній температурі, підігрівання сусла, сульфітацію, зброджування, освітлювання і наступну стабілізацію, який відрізняється тим, що виноград сортів Марселан і Молдова, заморожений на лозі за вказаною температурою з концентрацією цукру 280-300 г/дм3, пресують окремо, одержане сусло підігрівають до 15-20 °C, а після освітлювання сусло сорту Марселан об'єднують із суслом сорту Молдова при їх масовому співвідношенні, рівному (35-50):(50-65) відповідно, додають культуру дріжджів Vin 2000 в кількості 5-10 г/дал, неактивні дріжджі Booster blanc в кількості 1-3 г/дал і комплексну підкормку Maxaferm в кількості 2-5 г/дал і зброджують, а при досягненні вмісту етанолу 9,5-11,5 % об. бродіння зупиняють охолодженням до мінус 4-6 °C, знімають з осаду, фільтрують при температурі мінус 4-6 °C, а оброблений у такий спосіб виноматеріал розливають.
- Документ132306 Спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду(2019) Ткаченко, О. Б.; Остапенко, В. А.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб виробництва ординарного столового солодкого крижаного білого вина з червоних сортів винограду, в якому шляхом вибору вихідної виноградної сировини, гармонізації її складу та розробки технологічних режимів забезпечити суттєве підвищення якості вина за рахунок надання йому приємних та оригінальних для споживачів комплексних органолептичних характеристик готового продукту, тобто забарвлення, аромат, смак, післясмак. Також додати до існуючої номенклатури високоякісних десертних солодких вин нового конкурентоздатного на вітчизняному та міжнародному ринках вина типу "Icewine".
- ДокументАктуальні проблеми управління виноградно-виноробним комплексом(2014) Бабич, І. М.; Басюк, Д. І.; Білько, М. В.; Осипова, Л. А.; Руднева, М. Г.; Смирнов, І. Г.; Сологуб, Ю. І.; Ткаченко, О. Б.; Шиян, П. Л.Колективна монографія „Актуальні проблеми управління виноградо-виробничим комплексом” розрахована на студентів й аспірантів, викладачів вищих та середніх навчальних закладів, а також фахівців туристичної та виноробної галузі, які прагнуть розвивати виноробне господарство та винний туризм, ознайомитися з особливостями дестинацій винного туризму як інструменту промоції національних вин.
- ДокументАналіз змін нормативно-правової бази України щодо продуктів захищених географічним зазначенням(2017) Ткаченко, О. Б.; Батраков, О. О.Питання географічного зазначення не раз піднімалося та освітлювалося науковцями різних сфер діяльності, починаючи з юриспруденції та закінчуючи економікою та маркетингом.
- ДокументВплив азотного живлення на мікробіологічні та фізико-хімічні показники виноградного сусла в процесі бродіння(2016) Ткаченко, О. Б.; Кананихіна, О. М.; Пашковський, О. І.; Войцеховська, О. В.Метою даної роботи було вивчення впливу додаткового азотного живлення на показники динаміки популяції дріжджів і кінетики процесу бродіння виноградного сусла.
- ДокументВплив кріогенної екстракції на фізико–хімічні властивості сортів винограду шабського теруару(2017) Остапенко, В. А.; Ткаченко, О. Б.; Іукурідзе, Е. Ж.Метою даної роботи було дослідження фізико-хімічних параметрів сортів винограду – Рислінгу, Тельті Куйрук, Ркацителі, Марселану шабського теруару при застосуванні низьких температур у рефрижераторі.
- ДокументВплив органічної системи захисту на фізико-хімічні та органолептичні характеристики винограду сорту Рислінг(2019) Ткаченко, О. Б.; Іукурідзе, Е. Ж.; Каменєва, Н. В.; Сугаченко, Т. С.Метою роботи було дослідити вплив позакореневого підживлення препаратами органіко-мінерального мікродобрива GumiStat та GumiSiL D на врожай винограду та якість виноматеріалів сорту Рислінг.
- ДокументДескрипторно-профильный метод сенсорного анализа в современной пищевой промышленности(2018) Ткаченко, О. Б.; Каменева, Н. В.; Титлова, О. А.Дескрипторно-профильный метод имеет большие перспективы в органолептическом анализе благодаря гибкости и возможности приспособить его для решения различных задач производственного или исследовательского характера.
- ДокументДослідження впливу походження дріжджів на процес бродіння виноматеріалівз білих сортів винограду(2019) Ткаченко, О. Б.; Кананихіна, О. М.; Сугаченко, Т. С.; Кулініч, Є. С.Однією з найважливіших проблем сучасного виробництва вин є отримання високоякісної продукції. Як відомо, раса дріжджів в значній мірі впливає на якість виноматеріалів. Основною вимогою, що пред'являється до дріжджів, є повнота виброджування, яка залежить від кількості внесених дріжджів, аерації, вихідного вмісту поживних речовин в суслі, температури, pH середовища.
- ДокументДослідження можливості управління складом поверхнево-активних речовин на фінальній стадії виробництва ігристого вина(2016) Ткаченко, О. Б.; Древова, С. С.У дослідженнях визначали вплив витримки шампанізованого вина на дріжджовому осаді на склад біополімерів, їх комплексів та ігристі властивості готової продукції.
- ДокументИнновационные подходы к развитию техники и технологий(Куприенко СВ, 2015) Егоров, Б. В.; Косолапов, А. А.; Ткаченко, О. Б.; Божко, С. Д.; Галушак, И. Д.; Дудун, Т. В.; Ершова, Т. А.; Землянушнов, Н. А.; Землянушнова, Н. Ю.; Иукуридзе, Э. Ж.; Коваленко, Т. А.; Косолапов, А. А.; Костышин, В. С.; Лантинова, А. В.; Нестеренко, О. Н.; Нестеренко, Т. Н.; Подволоцкая, А. Б.; Порохня, А. А.; Ситун, Н. Б.; Скуйбеда, Е. Л.; Солодов, А. Г.; Сон, О. М.; Текутьева, Л. А.; Тоница, О. В.; Федорив, М. И.; Черная, Т. А.; Чернышова, А. Н.Монография содержит научные исследования авторов в области техники и технологий. Может быть полезна для инженеров, руководителей и других работников предприятий и организаций, а также преподавателей, соискателей, аспирантов, магистрантов и студентов высших учебных заведений.
- ДокументКомпетенстності з сенсорного аналізу у сучасних фахівців: світовий стан та перспективи в Україні(2019) Ткаченко, О. Б.; Трішин, Ф. А.; Тітлова, О. О.; Радіонова, О. В.; Каменева, Н. В.Сенсорний аналіз як самостійну дисципліну почали вводити в курси підготовки фахівців з харчових технологій у світових ЗВО ще понад 60 років тому. Разом із розвитком методології сенсорного аналізу приходило й розуміння конкурентних переваг, що надає фахівцеві володіння цим інструментом.
- ДокументМетодичне обґрунтування організації дистанційного навчання студентів з дисципліни «Технологія бродильних виробництв»(2022) Тараненко, О. Г.; Ткаченко, О. Б.; Каменева, Н. В.
- ДокументМетодологія формування вибірки експертів для дескриптивного панельного сенсорного дослідження(2020) Ткаченко, О. Б.; Каменева, Н. В.; Тітлова, О. О.; Сугаченко, Т. С.
- ДокументОснови сенсорного аналізу харчових продуктів(Гельветика, 2020) Ткаченко, О. Б.; Каменева, Н. В.; Тітлова, О. О.; Верхівкер, Я. Г.; Солоницька, І. В.; Солецька, А. Д.; Манолі, Т. А.У навчальному посібнику "Основи сенсорного аналізу харчових продуктів" наведено загальну класифікацію та характеристику органолептичних властивостей таких груп продуктів, як вина, соків та сік-містких напоїв, кави та чаю, хлібо-булочних виробів, м'ясних та рибних продуктів. Крім того, розглянуто питання якості з точки зору органолептичних властивостей, впливу сировини на якість, правила дегустації та основи організації сенсорного аналізу харчових продуктів вищезазначених груп.
- ДокументОсобливості білкового метаболізму дріжджів у процесі виробництва виноматеріалів із сировини Одеського регіону(2017) Ткаченко, О. Б.; Кананихіна, О. М.; Пашковський, О. І.; Трач, О. В.Метою даної роботи було вивчення особливостей білкового метаболізму дріжджів в умовах клімату Одеського регіону, а також впливу додаткового азотного живлення на показники динаміки популяції дріжджів і кінетики процесу бродіння виноградного сусла в цьому регіоні.
- ДокументОсобливості підготовки студентів за освітньо-науковою програмою «Сенсорний аналіз в харчових технологіях»(2020) Ткаченко, О. Б.; Тітлова, О. О.; Каменева, Н. В.
- ДокументПерспективи впровадження географічних зазначень, як категорії виноградних вин(2016) Ткаченко, О. Б.; Батраков, О. О.Надано перелік заходів, необхідних, за визначенням вітчизняних спеціалістів, для збільшення кількості реєстрацій в Україні географічних зазначень.