Перегляд за Автор "Севастьянова, О. В."
Зараз показуємо 1 - 19 з 19
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107906 Спосіб визначення кислотного числа(2016) Котляр, Є. О.; Топчій, О. А.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.1. Спосіб визначення кислотного числа, що передбачає підготовку дослідного зразка, взаємодією його з екстрагентом, титрування суміші гідроксидом калію або натрію при постійному перемішуванні і визначення величини кислотного числа за відомою формулою, який відрізняється тим, що як екстрагент використовують спирто-гексанову суміш, при їх співвідношенні 1:2 відповідно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що в спирто-гексановій суміші використовують етиловий спирт.
- Документ121672 Композиція інгредієнтів для приготування вершкового масла «Шоколадне»(2017) Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.; Черкашина, В. Ю.Композиція інгредієнтів для приготування вершкового масла, що містить високожирні вершки, какао-порошок, цукор-пісок і маслянку натуральну, яка відрізняється тим, що додатково містить порошок виноградних шкірок.
- Документ128263 Композиція інгредієнтів для приготування солодкого сирного десерту(2018) Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.; Парахонич, В. Я.; Юдін, Д. Б.Композиція інгредієнтів для приготування солодкого сирного десерту, що містить кисломолочний сир, цукор-пісок, сирну сироватку, стабілізатор і смаковий наповнювач, яка відрізняється тим, що вона додатково містить приправу "Молочні спеції" і ванілін, як стабілізатор композиція містить модифікований крохмаль "LYCKEBY CAREFUL" або "MICROLYS", а як смакову добавку - насіння Чіа.
- Документ128264 Композиція інгредієнтів для приготування солоного сирного десерту(2018) Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.; Парахонич, В. Я.; Юдін, Д. Б.Композиція інгредієнтів для приготування солоного сирного десерту, що містить кисломолочний сир, сіль харчову, сирну сироватку, стабілізатор і смаковий наповнювач, яка відрізняється тим, що додатково містить паприку та часник сухий мелений, як стабілізатор композиція містить модифікований крохмаль "LYCKEBY CAREFUL" або "MICROLYS", а як смакову добавку - насіння Чіа.
- ДокументАналіз сировини і готової продукції(2018) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Шарахматова, Т. Є.У посібнику представлені методики хімічного аналізу сировинних інгредієнтів, напівфабрикатів і готової косметичної продукції. Описано методики випробувань косметичних засобів на відповідність технічним вимогам. Розглянуто методи отримання трансдермальних носіїв і оцінки ефективності косметичних засобів. Значну увагу приділено аналізу готової продукції. Практикум призначений студентам і викладачам хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі хімії і технології косметичних і фармацевтичних засобів. Високий теоретичний рівень і великий обсяг експериментальних методик, представлених в практикумі, дозволяють рекомендувати його також як довідковий посібник фахівцям, що працюють в області виробництва косметичних, фармацевтичних і харчових композицій.
- ДокументБезлактозні продукти – компонент здорового способу життя(2019) Севастьянова, О. В.Людям, що мають лактазну недостатність, звичайні молочні продукти не підходять. У зв‘язку з цим вже тривалий час виробляють безлактозні молочні продукти, які не шкодять здоров‘ю, а навіть більше – приносить користь організму.
- ДокументВикористання біокоректорів поліфенольної природи у харчовій та парфумерно-косметичній промисловості(2017) Севастьянова, О. В.; Ткаченко, Н. А.; Котляр, Є. О.; Донченко, В. В.; Мушат, Т.; Коваль, А.Досліджувались отримані порошки шкірок та кісточок білого винограду «Шардоне». На основі даних кількісного визначення поліфенольних сполук, фізико-хімічних показників, сенсорних характеристик порошків розроблено рецептури з їх використанням у парфумерно-косметичній та харчовій промисловості.
- ДокументЗабезпечення якості вищої освіти при навчанні магістрантів спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Контроль якості та безпечності у харчовій промисловості»(2022) Ткаченко, Н. А.; Кручек, О. А.; Севастьянова, О. В.
- ДокументЗміна хімічного складу молочної сировини при гідролізі молочного цукру для одержання десертів(2021) Севастьянова, О. В.; Ткаченко, Н. А.; Маковська, Т. В.
- ДокументЗоогігієнічний контроль мікроклімату в тваринницьких приміщеннях(2022) Маковська, Т. В.; Севастьянова, О. В.; Маковський, К. М.; Камінський, Т. Г.Розглянуті питання, пов’язані з необхідністю проведення моніторингу зоогігієнічних показників мікроклімату в тваринницьких приміщеннях. Увага приділена температурному режиму, стану повітряного середовища та проблемам освітлення. Наведено взаємозв’язок розрахунку теплового балансу, який впливає на фізіологічний стан тварин.
- ДокументКосметична сировина з антипігментаційними властивостями(2019) Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.Сучасний темп життя, навколишнє середовище, спосіб харчування, неякісна косметика призводять до появи пігментації на обличчі. У світі приділяють велику увагу пошуку природних косметичних компонентів, які мають антипігментаційні властивості, тому актуальним є пошук таких природних компонентів, які за своїм хімічним складом можуть як відбілювати шкіру, так і вирівнювати тон кольору обличчя, а також поступово зменшувати пігментні плями.
- ДокументПерспективи розробки молочних продуктів з використанням фітокомпонентів(2020) Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Ізбаш, Є. О.; Котляр, Є. О.; Маковська, Т. В.
- ДокументРозробка інноваційних технологій пробіотичних тоніків із використанням квітів Tagetes Patula(2020) Ткаченко, Н. А.; Дец, Н. О.; Ланженко, Л. О.; Севастьянова, О. В.; Вікуль, С. І.; Гончарук, Я. А.На підставі експериментальних і теоретичних досліджень розроблено науково-обтрунтовані технології косметичних засобів для тонізації з життєздатними клітинами пробіотиків, їх лізатами та антимікробними засобами на основі освітленої сирної сироватки та екстракту з квітів Tagetes Patula; визначено й оптимізовано основні технологічні параметри, які забезпечують виробництво косметичних засобів для тонізації шкіри високої якості з тривалим терміном зберігання; запропоновано науково-обтрунтовані рецептури. Видання призначене для фахівців спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» та 181 «Харчові технології».
- ДокументСучасна практична підготовка фахівців молочної, олійно-жирової та косметичної галузей(2020) Севастьянова, О. В.; Котляр, Є. О.; Маковська, Т. В.
- ДокументТехнологія косметичного лосьйону на основі водно-спиртового екстракту з м'ятки виноградного насіння(2020) Котляр, Є. О.; Вікуль, С. І.; Севастьянова, О. В.; Дец, Н. О.; Кручек, О. А.Сучасна тенденція у галузі виробництва косметичної продукції спрямована на створення нових рецептур з використанням комплексу біологічно активних речовин природного походження. Найбільш перспективним і ефективним джерелом комплексу біологічно активних речовин є вторинна рослинна сировина, яка утворюється при переробці винограду. На основі літературних даних, які свідчать про доцільність використання екстрактів на основі м'ятки з виноградного насіння у косметичних продуктах, та результаті проведених експериментальних досліджень розроблена рецептура і удосконалена технологія виробництва лосьйону для догляду за жирною і проблемною шкірою обличчя, схильною до вугрового висипання.
- ДокументТехнології десертів солодкого та солоного напрямку з біокоректорами(2018) Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.Метою роботи стала розробка науково обґрунтованих рецептур нежирних солодкого та солоного сиркових десертів, збагачених рослинними біокоректорами з модифікованим крохмалем.
- ДокументУдосконалення рецептур столових маргаринів з використанням вітамінізованих купажованих рослинних олій(2017) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Пилипенко, Л. М.; Дец, Н. О.; Топчій, О. А.; Севастьянова, О. В.; Радіо, М. І.Проведено дослідження столового маргарину та вітамінізованих купажованих рослинних олій для створення та розрахунку удосконалених рецептур столових маргаринів.
- ДокументУдосконалення технології вершкового масла «Шоколадне», збагаченого порошком з виноградних шкірок(2017) Севастьянова, О. В.; Котляр, Є. О.; Маковська, Т. В.; Черкашина, В. Ю.Метою дослідження є удосконалення технології збагаченого вершкового масла «Шоколадне» порошком із виноградних шкірок для поліпшення його якості та підвищення біологічної цінності за рахунок збільшення вмісту поліфенольних сполук.
- ДокументХарчова хімія. Полісахариди(2014) Черно, Н. К.; Денісюк, Н. О.; Озоліна, С. О.; Севастьянова, О. В.; Гураль, Л. С.У навчальному посібнику розглянуто питання, які стосуються будови, функціонально-технологічних та фізико-хімічних властивостей полісахаридів та їх найширше застосування у харчовій промисловості. Для студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія»