Перегляд за Автор "Ряшко, Г. М."
Зараз показуємо 1 - 15 з 15
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ18460 Спосіб екстрагування з твердого тіла(2007) Бурдо, О. Г.; Ряшко, Г. М.Спосіб екстрагування з твердого тіла, що передбачає контактування твердого тіла з розчинником та діяння на систему тверде тіло - розчинник при періодичній зміні тиску, який відрізняється тим, що як тверде тіло використовують тверду рослинну сировину, а періодичну зміну тиску в інтервалі від 0,04МПа до 0,16МПа здійснюють шляхом обробки системи імпульсним мікрохвильовим полем з частотою хвиль 2450 ± 0,05Мгц.
- Документ18461 Екстрактор безперервної дії для системи «тверде пористе тіло-рідина»(2007) Бурдо, О. Г.; Ряшко, Г. М.Екстрактор безперервної дії для системи "тверде пористе тіло-рідина", що містить вертикальний циліндричний корпус з перфорованим днищем та фільтром, під яким розташований збірник екстракту, верхню конусну кришку, вал, що встановлений з можливістю обертання усередині корпусу, верхню конусну кришку та стакан, розташовані на валу, циліндричний завантажувальний шнек і подавальний шнек, закріплений на валу, і вхідний у верхню конусну кришку конус з перфорованим днищем, розвантажувальним конічним шнеком, розвантажувальним штуцером і напрямним ножем, бункер завантажування сировини та шнек подачі сировини, який відрізняється тим, що по висоті вертикального циліндричного корпусу рівномірно розташовані генератори імпульсної мікрохвильової енергії з частотою хвиль 245050 МГц, а вал і пластини подавального шнека виконані з матеріалу, який здатний пропускати мікрохвилі.
- ДокументАналіз недоліків дистанційного навчання(2020) Коротич, О. М.; Ряшко, Г. М.
- ДокументВнедрение энергосберегающих технологий в деятельности гостиничного комплекса для снижения себестоимости гостиничных услуг(2016) Ивано, Е. А.; Ряшко, Г. М.Рассмотрены ключевые моменты внедрения энергосберегающих технологий в деятельность предприятий индустрии гостеприимства. Выделен ряд положительных факторов, которые способны склонить предпринимателя в сторону данных «зеленых» технологий, а также на основе анализа опыта передовых предприятий мира сделаны выводы по положительному изменению некоторых статей в калькуляции себестоимости основных гостиничных услуг.
- ДокументГейміфікація навчання як інструмент підвищення мотивації студентів(2021) Ряшко, Г. М.; Бошкова, І. Л.
- ДокументДосвід використання платформи «Kahoot!» при проведенні дистанційних занять з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства»(2022) Ряшко, Г. М.; Ткачук, О. В.; Коротич, О. М.
- ДокументМаркетинговые технологии для предприятий формата «free-flow»(2016) Вовк, А. Л.; Ряшко, Г. М.Последствия экономического кризиса привнесли серьезные изменения в управление предприятиями питания. Появляется необходимость в прогнозировании деятельности данных заведений, мониторинге конъюктуры рынка и, исходя из полученных сведений, разработке маркетинговых стратегий и мероприятий по удержанию достигнутого результата и последующего развития.
- ДокументПовышение эффективности систем утилизации тепла в теплообменнике с гранулированной насадкой(2017) Ряшко, Г. М.; Солодкая, А. В.Рассмотрен один из регенерационных теплообменников - регенератор с гранулированной насадкой. К задачам исследования относились: экспериментальное изучение процессов теплообмена между нагретым воздухом и гранулированным материалом, помещенным в рабочую камеру, обоснование выбора материала при конструировании теплоутилизаторов с гранулированными насадками, а также формулировка рекомендаций к установлению рациональных режимов.
- ДокументПродовольча безпека як пріоритет агропромислової політики України(ПромАрт, 2019) Савенко, І. І.; Седікова, І. О.; Селіхов, С. В.; Бренер, О. Д.; Коренман, Є. М.; Пурцхванідзе, О. В.; Бондарь, В. А.; Дурбалова, Н. І.; Дьяченко, Ю. В.; Новічков, В. К.; Ткачук, О. В.; Ряшко, Г. М.; Седіков, Д. В.У монографії висвітлено теоретичні, методологічні та практичні питання продовольчої безпеки як пріоритетного напряму агропромислової політики України. Наведено дані про стан, внутрішніх і зовнішніх загроз продовольчої безпеки багатьох країн світу, в тому числі України. Приділено увагу методам дослідження і критеріям оцінки продовольчої безпеки, надано рекомендації щодо вирішення цієї проблеми. Монографія буде корисною науковцям та фахівцям, які переймаються економічними та технологічними проблемами галузей національної економіки України, а також аспірантам та студентам вузів України харчового спрямування.
- ДокументПроектування комплексних підприємств харчування при готелі(2017) Ряшко, Г. М.; Новічкова, Т. П.Наведено загальні положення до проектування комплексних підприємств харчування при готелях та порядок розроблення розділів для написання курсового проекту з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства». Навчальний посібник призначено для студентів вищих навчальних закладів, коледжів, комерційних училищ, що здійснюють підготовку спеціалістів з готельної і ресторанної справи, а також фахівців-практиків, які розробляють проектну документацію щодо створення нових, реконструкції і технічного переоснащення діючих об’єктів готельно-ресторанного господарства.
- ДокументПроектування кондитерських цехів в закладах ресторанного господарства(2021) Ряшко, Г. М.
- ДокументТеоретичні аспекти проектування ресторанів з відкритою кухнею(2016) Ряшко, Г. М.Заклади ресторанного господарства у сучасних умовах господарювання для досягнення кращого економічного ефекту все частіше стикаються з необхідністю впроваджувати у своїй діяльності інновації — нові концепції, сучасні технологічні процеси, підвищувати культуру обслуговування, використовувати інформаційні технології сервісу.
- ДокументІнноваційна концепція сфери гостинності – IT-готелі(2017) Ряшко, Г. М.В сучасних умовах особливу роль відіграють готельні послуги, які є основою розвитку туристичного бізнесу України. Актуальність теми незаперечна, так як зараз з розвитком економічних відносин і стабілізації економічної ситуації в нашому регіоні гостро стало питання про забезпечення населення високоякісними послугами готельного господарства.
- ДокументІнновації у сфері туристичних послуг для готелів(2022) Ряшко, Г. М.; Воскресенська, О. В.
- ДокументІнтенсифікація процесу екстрагування при виробництві розчинної кави(ОНАХТ, 2006) Ряшко, Г. М.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.12 - процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. Дисертаційна робота присвячена дослідженню процесу екстрагування розчинних речовин з капілярно-пористих частинок на прикладі кавових зерен. Описано гідродинамічні та масообмінні характеристики процесу в умовах підводу імпульсного електромагнітного поля. Показано, що основним фактором інтенсифікації с виникнення потужного механізму перенесення бародифузії, що з’являється в умовах підводу мікрохвильового поля за рахунок локального перегріву рідини в середині капілярів. На основі експериментального моделювання визначені умови фазових рівноваг в системі “кавові зерна вода”, залежності коефіцієнту масовіддачі для періодичних і безперервних режимів екстрагування від комплексу конструктивних і режимних параметрів. Показано, що вплив мікрохвильового поля підвищує значення коефіцієнта масовіддачі в 2 — 4 рази, та вихід розчинних речовин з кавового зерна на 10 %. Запропоновано інженерну методику розрахунку екстрактора з електромагнітним інтенсифікатором.