Перегляд за Автор "Мельник, І. В."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАналіз фізіологічного стану дріжджів після активізації БАР неорганічного походження(2016) Чуб, С. А.; Мельник, І. В.При дослідженні пивного сусла виявлено, що використання БАР на етапі бродіння зменшує тривалість процесу головного бродіння та покращує фізіологічний стан дріжджів.
- ДокументВикористання дріжджових підкормок «ENОGRUP» для зброджування виноградного сусла в технології білих столових вин(2016) Бочевар, Р. І.; Мельник, І. В.Досліджено виноградне сусло, для зброжування якого використовували дріжджі компанії «ENОGRUP». Аналізувалась тривалість процесу зброжування виноградного сусла у випадку використання дріжджових підкормок.
- ДокументВикористання лактози в пивоварінні(2010) Погорєлов, А. В.; Мельник, І. В.В останні роки для збагачення пива широко використовуються молочні продукти, зокрема – лактоза. Розглянуто історію використання лактози в пивоварінні.
- ДокументВикористання інформаційних технологій навчання при викладанні технологічних дисциплін(2021) Мельник, І. В.; Ільєва, О. С.
- ДокументВимоги до якості пивоварного ячменю як несолодженої сировини у виробництві пива(2021) Мельник, І. В.; Борта, А. В.; Ульянов, М. Д.
- ДокументКонкурентоспроможність білих столових вин українських виробників(2020) Мельник, І. В.Проведено дослідження з визначення конкурентоспроможності білих столових сухих вин українських виробників. Конкурентоспроможність оцінювали за методом експертної оцінки, що заснований на використанні здатності кваліфікованих фахівців та практиків, досить точно визначити перспективи розвитку попиту споживачів та ринкової кон’юнктури.
- ДокументМетоди організації самостійної роботи майбутніх технологів для розвитку професійних навичок(2018) Мельник, І. В.; Ільєва, О. С.В даній статті були розглянуті методи організації самостійної роботи майбутніх технологів для розвитку професійних навичок.
- ДокументМеханізм вилучення іонів Zn(II) та Mn(II) із води за допомогою біосорбентів на основі відходів соняшнику(2022) Новосельцева, В. В.; Коваленко, О. О.; Янкович, Г. Є.; Мельник, І. В.; Вацлавікова, М.
- ДокументОсобливості товарознавчої оцінки червоних столових вин торговельної мережі «Вина cвіту» м. Одеса(2020) Мельник, І. В.; Крамаренко, Е. Є.Для проведення дослідження асортименту товарів була вибрана торговельна мережа «Вина Світу», яка достатньо сильно інтегрована на ринку України. Був вивчений асортимент червоних столових вин в магазинах, дослідили, яка кількість продукції певного виробника знаходиться в цьому асортименті, співвідношення представленої продукції вітчизняних і закордонних виробників, маркування та види пакування цього товару.
- ДокументОцінка якості пива профільним методом(2017) Чуб, С. А.; Гнатовська, Д. О.; Мельник, І. В.Глибокий аналіз якості пива за органолептичними показниками дозволив провести профільний метод аналізу. Його суть полягає в поділі відчуттів на окремі складові та органолептичній оцінці їх інтенсивності.
- ДокументПорівняльний аналіз фізіологічного стану дріжджів з використанням БАР протягом головного бродіння пива(2016) Мельник, І. В.; Чуб, С. А.Мета даного дослідження — підвищення активності пивоварних сухих дріжджів шляхом використання біологічно активних речовин неорганічного походження для покращення фізіологічного стану дріжджів, збільшення коефіцієнту їх приросту, інтенсифікації процесу головного бродіння і покращення органолептичного профілю пива.
- ДокументРезультати еспериментальних досліджень процесів біосорбції іонів важких металів обробленими гороховими стулками(2020) Новосельцева, В. В.; Коваленко, О. О.; Янкович, Г. Є.; Мельник, І. В.; Вацлавікова, М.
- ДокументРозробка технології консервованих харчових продуктів із нуту(ОДАХТ, 1999) Мельник, І. В.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих продуктів. Дисертація присвячена питанням розробки технології харчових продуктів з нуту з метою впровадження його у виробництво і широкого використання в харчуванні. Розроблена технологія консервованих харчових продуктів з нуту, яка включає наукове обгрунтування параметрів трьох основних етапів процесу консервування – замочування, бланшування та стерилізації. В основу обгрунтування параметрів покладено відповідні кінетичні характеристики закономірностей досліджених процесів. Оцінка процесу стерилізації проведена по мікробіологічним та реологічним показникам. Запропоновано асортимент нових видів консервів з нуту та досліджена їх харчова цінність.
- ДокументРозробка технології напівтемного крафтового пива Munich Helles(2020) Мельник, І. В.; Шаталов, А. О.В умовах науково-дослідної лабораторії кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНАХТ проведено експеримент з розробки рецептури і подальшого варіння полутемного крафтового пива (об’ємом 5л).
- ДокументРозширення асортименту крафтового пива за рахунок впровадження молочного стаута(2020) Погорєлов, А. В.; Ульянов, М. Д; Мельник, І. В.Розроблено експериментальний зразок пива стаут з використанням в рецептурі лактози, який, за основними показниками, відповідає вимогам стандарту України та отримав високу дегустаційну оцінку, і його технологія може бути запропонована для впровадження в умовах міні-пивоварень м. Одеса.
- ДокументТехнологічні аспекти вдосконалення пряно-ароматичного складу рослинної сировини в рецептурах вермутів(2023) Мельник, І. В.; Вислоух, А. А.Розглянуто технологічні аспекти вдосконалення пряно-ароматичного складу рослинної сировини в рецептурах вермутів.
- ДокументТехнологія оброблення води як фактор впливу на якість пива(2022) Коваленко, О. О.; Мельник, І. В.; Григорєва, Т. П.; Берегова, О. М.
- ДокументУдосконалення пива світлих сортів на міні-пивоварнях м. Одеса за рахунок використання українського солоду(2018) Машир, О. І.; Мельник, І. В.Проводились дослідження для впровадження вітчизняного солоду на міні-пивоварнях м. Одеса при приготуванні пива світлих сортів. Метою дослідження була комплексна оцінка органолептичних і фізико-хімічних показників українського солоду та порівняння з показниками солоду, виготовленого за кордоном.
- ДокументУдосконалення технології оброблення води для виробництва фруктового пива(2021) Коваленко, О. О.; Мельник, І. В.; Григор’єва, Т. П.; Березецький, Р. В.; Єльніков, О. В.
- ДокументЩодо методології дистанційної форми консультування дипломників технологічного напряму(2022) Мельник, І. В.; Коваленко, О. О.