Перегляд за Автор "Котляр, Є. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 36
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ107906 Спосіб визначення кислотного числа(2016) Котляр, Є. О.; Топчій, О. А.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Маковська, Т. В.1. Спосіб визначення кислотного числа, що передбачає підготовку дослідного зразка, взаємодією його з екстрагентом, титрування суміші гідроксидом калію або натрію при постійному перемішуванні і визначення величини кислотного числа за відомою формулою, який відрізняється тим, що як екстрагент використовують спирто-гексанову суміш, при їх співвідношенні 1:2 відповідно. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що в спирто-гексановій суміші використовують етиловий спирт.
- Документ137233 Спосіб приготування купажованої рослинної олії(2019) Котляр, Є. О.; Топчій, О. А.; Чебан, Л. І.В основу корисної моделі поставлено задачу створити спосіб приготування купажованої олії, в якому, шляхом використання рафінованих соняшникової і лляної олій, а також інших умов її одержання, забезпечити: триваліше використання; подовження терміну зберігання; застосування при термічній обробці страв.
- Документ144038 Спосіб приготування купажованої рослинної олії(2020) Котляр, Є. О.; Топчій, О. А.; Власюк, К. В.; Касьян, С. С.Спосіб приготування купажованої рослинної олії, що включає змішування гарбузової та рижієвої олій і наступне перемішування їх при заданій температурі, який відрізняється тим, що рафіновані та дезодоровані гарбузову і рижієву олії беруть у масовому співвідношенні 72:28 або 85:15 і забезпечують використання термічної обробки страв.
- ДокументАбрикосова олія – складова здорового способу життя(2019) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Ніколайчук, А. А.У результаті проведеного літературного огляду є актуальним напрямком виготовлення олії з абрикосових кісточок. Також є доцільним використання абрикосової олії у косметичних продуктах.
- ДокументАналіз зміни властивостей ядер кісточок плодових культур і якість олії з них при тепловому обробленні(2022) Котляр, Є. О.; Чабанова, О. Б.; Нікіфоров, Є. І.
- ДокументАналіз сировини і готової продукції(2018) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Севастьянова, О. В.; Шарахматова, Т. Є.У посібнику представлені методики хімічного аналізу сировинних інгредієнтів, напівфабрикатів і готової косметичної продукції. Описано методики випробувань косметичних засобів на відповідність технічним вимогам. Розглянуто методи отримання трансдермальних носіїв і оцінки ефективності косметичних засобів. Значну увагу приділено аналізу готової продукції. Практикум призначений студентам і викладачам хіміко-технологічних спеціальностей вищих навчальних закладів, що спеціалізуються в галузі хімії і технології косметичних і фармацевтичних засобів. Високий теоретичний рівень і великий обсяг експериментальних методик, представлених в практикумі, дозволяють рекомендувати його також як довідковий посібник фахівцям, що працюють в області виробництва косметичних, фармацевтичних і харчових композицій.
- ДокументАнтиокислювальні властивості олій, отриманих з різних сортів виноградного насіння(2019) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Здоренко, К. С.; Радзієвська, І. Г.Олія з виноградного насіння – це продукт переробки насіння винограду культурного, яке раніше йшло у відходи. Актуальним напрямком дослідження є розробка нових і вдосконалення існуючих технологій отримання та переробки нетрадиційної олієвмістної сировини рослинного походження. Це дозволяє отримати олію з виноградного насіння високої харчової і біологічної цінності.
- ДокументБіо-тестування екстракту евкаліпту та збагаченого ним емульсійного крему(2020) Смокович, Т.; Дец, Н. О.; Ланженко, Л. О.; Котляр, Є. О.
- ДокументВажливість поліненасичених жирних кислот для здоров’я людини(2016) Топчій, О. А.; Котляр, Є. О.В природі існує ряд необхідних для людини сполук, які організм не в змозі синтезувати, але без яких ми не можемо обійтися. До них відносяться і поліненасичені жирні кислоти.
- ДокументВикористання біокоректорів поліфенольної природи у харчовій та парфумерно-косметичній промисловості(2017) Севастьянова, О. В.; Ткаченко, Н. А.; Котляр, Є. О.; Донченко, В. В.; Мушат, Т.; Коваль, А.Досліджувались отримані порошки шкірок та кісточок білого винограду «Шардоне». На основі даних кількісного визначення поліфенольних сполук, фізико-хімічних показників, сенсорних характеристик порошків розроблено рецептури з їх використанням у парфумерно-косметичній та харчовій промисловості.
- ДокументВикористання купажів рослинних олій збалансованих за жирнокислотним складом у технології м’ясних хлібів(2015) Топчій, О. А.; Котляр, Є. О.Були розробленні двокомпонентні системи купажів рослинних рафінованих олій та був досліджений їх жирнокислотний склад.
- ДокументВиробництво м’ясних хлібів збалансованого складу(2017) Гончаренко, Т.; Котляр, Є. О.Проведено аналіз, на основі якого запропоновано рецептури м’ясних хлібів з використанням вітамінізованих купажів рослинних олій. Вибране співвідношення компонентів забезпечує отримання продукту з високими органолептичними, функціонально-технологічними показниками та зі збалансованим хімічним, жирнокислотним і вітамінним складом.
- ДокументВплив термічної обробки на м’ясні паштети збалансованого складу(2017) Котляр, Є. О.Шляхом системного підходу удосконалено виробництво м'ясних паштетів збалансованого складу та досліджено можливість заміни тваринних жирів на створені вітамінізовані купажовані рослинні олії (ВКРО) або білково-жирові емульсії (БЖЕ) на їх основі.
- ДокументГеографія бджільництва у світі(2021) Котляр, Є. О.; Ясько, В. М.; Чабанова, О. Б.
- ДокументЕфективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу(ОНАХТ, 2020) Басюркіна, Н. Й.; Бєлали, Н. С.; Бордун, Т. В.; Бровкіна, Ю. О.; Воєцька, О. Є.; Волошенко, О. С.; Гончар, О. С.; Гордієнко, Л. В.; Гушан, С. В.; Дорошенко, А. В.; Драч, А. Л.; Жигунов, Д. О.; Зейналов, Р.; Іванченко, Ю. В.; Іоргачова, К. Г.; Карпінська, Г. В.; Коваленко, О. О.; Константинова, Т. В.; Корчагіна, К. І.; Котляр, Є. О.; Котюжинський, А. Р.; Кулькіна, І. О.; Малишкін, В. В.; Мащенко, О. І.; Молдован, А. В.; Моргунова, Ю. В.; Приходько, Л. С.; Просолович, О. Б.; Савченко, Т. В.; Салавеліс, А. Д.; Свистун, Т. В.; Соколова, В. I.; Соц, С. М.; Тележенко, Л. М.; Тітлов, О. С.; Турленко, Н. В.; Хоренжий, Н. В.; Шалений, В. А.; Швець, М. В.; Швець, Ю. В.; Шикунова, К. В.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інноваційно-інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці України. Досліджено інвестиційну привабливість харчових, переробних і аграрних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу в регіонах України. Обгрунтовано пропозиції стосовно інноваційно-інвестиційного розвитку бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів закладів вищої освіти.
- ДокументЗастосування мембранної технології у переробці вторинної молочної сировини(2021) Чабанова, О. Б.; Бондар, С. М.; Трубнікова, А. А.; Котляр, Є. О.
- ДокументКісточки зізіфусу – джерело корисних речовин(2018) Котляр, Є. О.; Палвашова, Г. І.; Здоренко, К. С.Сушені плоди всіх сортів зізіфусу можуть зберігатися близько року. Вони довго не втрачають своїх корисних властивостей.
- ДокументЛосьйон косметичний на основі екстракту з винограду(2019) Котляр, Є. О.; Ткаченко, Н. А.; Левчук, І. О.; Вікуль, С. І.; Ізбаш, Є. О.Лосьйон косметичний – це косметичний засіб у вигляді водноспиртового розчину (або спиртово-водного, рідкої емульсії, суспензії) біологічно активних речовин і корисних добавок, запашки і барвника, який призначений для догляду за шкірою, волоссям, нігтями. Проаналізовано ринок косметичної продукції станом на 2017 рік. Запропонована рецептура виготовлення екстракту з м'ятки винограду сорту «Каберне». Удосконалена технологія виготовлення виноградного косметичного лосьйону та підібрано рецептуру.
- ДокументМолекулярно-біологічні методи оцінки безпечності та автентичності харчових продуктів та інгредієнтів(2018) Лопотан, І. В.; Котляр, Є. О.; Данилова, О. І.; Пилипенко, Л .М.Метою роботи було дослідження, характеристика та обґрунтування доцільності розробки та проведення сучасних молекулярно-біологічних методів контролю якості, автентичності та безпеки харчових об'єктів за генетичними ДНК-маркерами продуктів та інгредієнтів або їх контамінантів.
- ДокументМоніторинг стану екологічно-техногенної небезпеки олійноекстракційного заводу(2020) Неменуща, С. М.; Котляр, Є. О.; Касьян, С. С.Олійноекстракційні заводи, як і багато інших підприємств харчової промисловості, є обєктами підвищеної небезпеки. Проведено моніторинг стану екологічної небезпеки на ПРАТ «Кропивницький ОЕЗ», за результатами якого встановлено головні імовірні чинники її формування.