Перегляд за Автор "Басюркіна, Н. Й."
Зараз показуємо 1 - 20 з 35
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАгропромислові формування в забезпеченні продовольчої безпеки(2014) Басюркіна, Н. Й.В монографії розглянуто теоретичні і прикладні аспекти забезпечення продовольчої безпеки України, діючі механізми функціонування, методи державного регулювання агропромисловим сектором. Показано вплив ринкових трансформацій на форми організації агропромислового виробництва в Україні. Запропоновано методи і підходи до оцінки агропродовольчого ринку і продовольчої безпеки держави. Викладена теорія дослідження агропромислових формувань, які є базою побудови стійкої системи продовольчого забезпечення. Запропоновано підходи щодо створення агропромислових формувань на основі оцінки їх ресурсно-економічного потенціалу. Запропонована концепція розвитку агропромислового сектору на основі розповсюдження методів органічного виробництва харчової сировини і продукції.
- ДокументАдаптація харчових підприємств України до нестабільних умов господарювання(2013) Басюркіна, Н. Й.; Дудка, Т. В.; Меліх, О. О.Монографія містить результати досліджень, присвячених сучасному стану, адаптивним властивостям, економічним проблемам харчових підприємств. Надано пропозиції щодо покращення управління підприємствами з виробництва харчових продуктів і напоїв в Україні. Запропоновано методологічний інструментарій адаптації підприємств та побудови адаптивних стратегій управління їх розвитком. Обґрунтовано методичні підходи до розробки стратегій харчових підприємств з урахуванням впливу різних факторів нестабільного середовища, в тому числі економічних, політичних, природно-кліматичних тощо. Розраховано на фахівців з адаптивного управління, науковців, керівників всіх рівнів агропромислового комплексу.
- ДокументАналіз ринку хлібу та ризиків хлібопекарного бізнесу в Україні(2022) Басюркіна, Н. Й.; Ласкаєв, О. М.
- ДокументАнтикризове управління харчовими підприємствами(2017) Басюркіна, Н. Й.Успішне застосування антикризових заходів є можливим при комплексному підході до визначення кризової ситуації на харчових підприємствах.
- ДокументБізнес-освіта фахівців спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»(2022) Басюркіна, Н. Й.; Ласкаєв, О. М.
- ДокументДослідження ринку танцювальних послуг України(2018) Басюркіна, Н. Й.; Салькова, І. Ю.В даній статті було проведено дослідження ринку танцювальних послуг України.
- ДокументЕкономіка підприємства(ОНАХТ, 2018) Вігуржинська, С. Ю.; Басюркіна, Н. Й.; Свистун, Т. В.Навчальний посібник підготовлено згідно нормативної програми курсу «Економіка підприємства». В ньому послідовно розглянуті економічні питання теорії та практики сучасного формування і розвитку економіки підприємства, подано тлумачення спеціальних термінів і понять. Розділи посібника містять схеми, таблиці, формули для розрахунків. Розрахований для студентів технічних направлень усіх форм навчання. Може бути використаний в системі післядипломної освіти, перепідготовки і підвищення кваліфікації практичних працівників.
- ДокументЕкономічні аспекти інноваційного розвитку хлібопекарських підприємств України(2018) Басюркіна, Н. Й.Особливістю інноваційного розвитку хлібопекарських підприємств України є саме скорочення невиробничих витрат на основі використання нових "заморожених" технологій.
- ДокументЕкономічні проблеми розвитку хлібопекарських підприємств України(2016) Басюркіна, Н. Й.Проведено аналіз діяльності підприємств хлібопекарської промисловості, що дозволив виділити низку основних труднощів, які гальмують інтенсивний розвиток хлібопечення в Україні.
- ДокументЕфективність використання інноваційно-інвестиційного потенціалу продовольчого бізнесу(ОНАХТ, 2020) Басюркіна, Н. Й.; Бєлали, Н. С.; Бордун, Т. В.; Бровкіна, Ю. О.; Воєцька, О. Є.; Волошенко, О. С.; Гончар, О. С.; Гордієнко, Л. В.; Гушан, С. В.; Дорошенко, А. В.; Драч, А. Л.; Жигунов, Д. О.; Зейналов, Р.; Іванченко, Ю. В.; Іоргачова, К. Г.; Карпінська, Г. В.; Коваленко, О. О.; Константинова, Т. В.; Корчагіна, К. І.; Котляр, Є. О.; Котюжинський, А. Р.; Кулькіна, І. О.; Малишкін, В. В.; Мащенко, О. І.; Молдован, А. В.; Моргунова, Ю. В.; Приходько, Л. С.; Просолович, О. Б.; Савченко, Т. В.; Салавеліс, А. Д.; Свистун, Т. В.; Соколова, В. I.; Соц, С. М.; Тележенко, Л. М.; Тітлов, О. С.; Турленко, Н. В.; Хоренжий, Н. В.; Шалений, В. А.; Швець, М. В.; Швець, Ю. В.; Шикунова, К. В.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання інноваційно-інвестиційних процесів, які відбуваються в економіці України. Досліджено інвестиційну привабливість харчових, переробних і аграрних виробництв, готельно-ресторанного бізнесу в регіонах України. Обгрунтовано пропозиції стосовно інноваційно-інвестиційного розвитку бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів закладів вищої освіти.
- ДокументЗастосування ділових ігор при вивченні дисципліни «Антикризове управління»(2019) Басюркіна, Н. Й.Важливим елементом активного навчання і підвищення рівня підготовки студентів стає організація і проведення занять з використанням ділових ігор. Застосування таких методів навчання розглянуто на прикладі вивчення курсу «Антикризове управління».
- ДокументМетоди проведення спеціальних економічних розрахунків(Друк, 2010) Осіпов, П. В.; Басюркіна, Н. Й.; Войтенко, О. К.; Волкова, О. Д.; Дудка, Т. В.; Кулаковська, Т. А.; Малахова, С. В.; Меліх, О. О.; Самофатова, В. А.У навчальному посібнику наведено теоретичні основи побудови статистично достовірних систем показників, що дозволяють проводити глибокий тематичний аналіз різних економічних параметрів діяльності промислового підприємства в умовах трансформаційної економіки. Посібник призначено для використання в навчальному процесі при вивченні окремих тем економічних дисциплін, проведення наукових досліджень і використання в практичній діяльності промислових підприємств.
- ДокументНапрями інноваційного розвитку зернового господарства України(2020) Басюркіна, Н. Й.Забезпечення держави зерновими та створення їх міцного запасу є запорукою стабільної системи продовольчої безпеки. Кажуть, що сипуча субстанція – це барометр соціально-економічної ситуації в країні. Найбільшими світовими ринками зернових є ринки пшениці, кукурудзи і рису. Однак в Україні внаслідок традицій харчування рис не є основною зерновою культурою, а рисівництво не є розповсюдженим.
- ДокументОсобливості викладання дисципліни «Методологія наукових досліджень»(2020) Басюркіна, Н. Й.
- ДокументОсобливості викладання дисципліни «Управління проєктами»(2022) Басюркіна, Н. Й.
- ДокументОсобливості застосування ділових ігор при вивченні дисципліни «Управління проектами»(2018) Басюркіна, Н. Й.Система навчання студентів вищих учбових закладів України, яка функціонує в сьогодні, стикається з безліччю труднощів і не може повною мірою допомогти вирішенню багатьох сучасних проблем у справі підвищення рівня фахової підготовки. В зв'язку з цим важливим елементом активного навчання і підвищення рівня підготовки студентів стає організація і проведення занять з використанням ділових ігор.
- ДокументПривабливість харчового бізнесу в Україні(ОНАХТ, 2017) Басюркіна, Н. Й.; Бровкіна, Ю. О.; Вігуржинська, С. Ю.; Каламан, О. Б.; Карпінська, Г. В.; Колесник, В. І.; Константинова, Т. В.; Крупіна, С. В.; Лайко, О. І.; Поплавська, С. О.; Сорокіна, А. Г.; Свистун, Т. В.; Тортіка, Л. Л.; Трішин, Ф. А.; Хмура, О. Г.; Черкаський, А. В.; Шалений, В. А.У монографії розглянуто теоретичні і прикладні питання забезпечення привабливості харчового бізнесу України в економічному, технічному, соціально- психологічному, інтелектуальному, регіональному аспектах. Показано, що потрібен постійний моніторинг і прогнозування кон'юнктури ринку харчових продуктів, агропродовольчої сировини, ринку послуг громадського харчування і торгівлі харчовими продуктами, вивчення всіх форм розвитку харчового бізнесу - від малих підприємств до величезних агропромислових формувань, торгівельних мереж або готельно-ресторанних комплексів. Розкрито організаційно-економічні аспекти привабливості харчових і аграрних виробництв, ресторанного бізнесу і торгівлі харчовими продуктами в Україні. Висвітлено суть інноваційних підходів до автоматизації управління бізнес-процесами в АПК. Досліджено інвестиційний розвиток Українського Причорномор’я та діяльність малих підприємств Одеського регіону. Вважаємо, що дана монографія спонукатиме державних діячів до прийняття розумних виважених рішень в державній агропродовольчій політиці, а українську молодь - до важливості ставлення до їжі, проблем продовольчого забезпечення і розвитку харчового бізнесу в Україні. Монографія підготовлена за результатами наукових досліджень, проведених згідно плану наукової роботи Одеської національної академії харчових технологій. Вона спрямована на теоретичне осмислення проблем розвитку харчового бізнесу, як основи забезпечення продовольчої безпеки та розвитку майбутніх поколінь українців. Видання рекомендується для наукових співробітників, керівників і фахівців підприємств АПК, харчової промисловості, ресторанного бізнесу, торгівлі, студентів вищих навчальних закладів.
- ДокументПроблеми розвитку і особливості державного регулювання готельно-ресторанного бізнесу в Україні(2016) Басюркіна, Н. Й.
- ДокументПроблеми українського ринку зерна(2017) Басюркіна, Н. Й.Ринок зерна розвивається таким чином, що потребує виходу за межі однієї країни та все більшу інтеграцію у світову економіку.
- ДокументПроблеми інноваційного розвитку хлібопекарських підприємств України(2019) Басюркіна, Н. Й.Проведені дослідження діяльності харчових підприємств України показали, що їх фінансові результати значно погіршились з прибутку 10421,2 тис. грн. у 2012 р. до збитків, починаючи з 2014 р. Рентабельність за цей період зменшилась майже вдвічі – з 6,4 до 3,8 %, збитки перевищили прибутки, і ця тенденція є негативною.