181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Автор "Анкоссі Андрій Борисович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументУдосконалення технології рожевих столових вин в умовах Миколаївської області(ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу, 2024) Анкоссі Андрій БорисовичАктуальність теми. Виробництво рожевих вин – одна з галузей виноробної промисловості, що показує найбільш динамічний розвиток в останні роки в багатьох країнах світу. Виробництво вин даного типу в Україні знаходиться ще в досить невеликих об'ємах. Проте, грунтово-кліматичні умови України, а зокрема Миколаївської області створюють потужний потенціал для виробництва такого типу продукції. Поєднання кліматичних умов для виробництва високоякісних вин, та розвитку туристичної інфраструктури створює перспективи для розвитку невеликих виноробних підприємств, орієнтованих в першу чергу на сегмент Horeca, та еногастрономічний туризм. Мета. Провести аналіз існуючих технологічних прийомів, що можуть бути використані для удосконалення технології рожевих вин з метою формування та збереження, однієї з ключових характеристик даного типу вин – кольору. Практична значимість отриманих результатів. На підставі отриманих даних уточнені режими та параметри технології виробництва рожевих виноматеріалів в умовах Миколаївської області. Розроблені технологічні розрахунки та техніко-економічні показники по створенню виноробні об'ємом переробки 200 тон винограду. Структура роботи. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, яка включає анотацію, вступ, науково-дослідну частину, технологічну частину, а також розділи, що присвячені питанням характеристики технологічних об'єктів підприємства, охорони праці, та техніко-економічним показникам, має висновки і рекомендації, список джерел літератури. Обсяг роботи. Пояснювальна записка має 107 сторінок. Висновки. Проведені дослідження показали, що для збереження однієї з найважливіших характеристик рожевих вин – нарядного кольору можуть бути використані антиоксидантні препарати різного принципу дії. Препарати, що містять глутатіон дріжджів (PROLIE AROM) може бути використаний для збереження кольору як на стадії виробництва виноматеріалів, так і на стадії зберігання готових виноматеріалів. При цьому немає негативного впливу на інші органолептичні показники виноматеріалів, такі як аромат та смак. Додатково для більшої захисної дії може бути рекомендований комплексний препарат ASSOTAN/AST, що поєдную антиоксидантну дію аскорбинової кислоти, сірчистої кислоти та галлотаніну.