151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 151 - Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології за Автор "Волков, Ігор"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПідвищення ефективності автоматичного керування процесом термічної обробки шампанського в пляшках(ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2021) Волков, ІгорВолков І.С. «Підвищення ефективності автоматичного керування процесом термічної обробки шампанського в пляшках». Кваліфікаційна робота магістра. – Одеса: ОНАХТ 2021. - 140 с. Бібліогр.: 22. Іл.: 119. Табл.: 15. Робота присвячена підвищенню ефективністю управління процесом пастеризації шампанського в пляшках, реалізованим в тунельному пастеризаторі. Задачу вирішено шляхом побудови системи гарантуючого управління. Було опрацьовано питання побудови двоканальної САР температур води в тунельному пастеризаторі, підвищення динамічної точності за рахунок побудови САР автономної стуртури, побудови САР з використанням нейронного регулятора в зоні передпідігріву та введення функції гарантування до контуру регулювання температури води в зоні підігріву. Проведено програмну реалізацію розроблених алгоритмів регулювання та попередньо оцінено інвестиційну привабливість роботи. Результатом впровадження роботи має стати підвищення ефективності керування процесом теплової обробки шампанського в пляшках за рахунок підвищення якості готового продукту, зменшення виходу браку готової продукції та зниження енергоємності процесу.