181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Автор "Баранова, Діана"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПроєкт закусочної « Галушки» с.м.т. Овідіополь обл..»(ОНТУ, Кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2022) Баранова, ДіанаМи живемо в час швидкого розвитку інноваційних технологій, що змушує не стояти на місці, а впроваджувати ці технології в свій проект. Тим самим покращується сервіс та якість обслуговування відвідувачів. А це в свою чергу збільшує потоковість відвідувачів та задовільняє їхні потреби. Можно зробити висновок, що необхідно постійно розвиватися, досліджувати потреби людей, їх бажання та реалізовувати їх на своєму підприємстві, шляхом створення відповідних умов. Ефективність розвитку підприємств ресторанного господарства залежить від багатьох факторів. Для досягнення поставлених цілей підприємство має враховувати всі технічні, адміністративні і людські фактори, які впливають на якість продукції та її безпеку. Можливості розвитку та використання потенціалу підприємств ресторанного господарства можуть мати значні перспективи, але сучасний стан економіки країни та управлінська політика рестораторів зумовлюють повільний розвиток ресторанного господарства створюючи на своєму шляху велику кількість перешкод. Заклади швидкого харчування сьогодні дуже актуальні, і прекрасною альтернативою «закордонному» фаст-фуду може стати котлетна. На відміну від жирних, калорійних і шкідливих гамбургерів і хот-догів, галушки є хорошим, корисним і головне, звичним, для наших співвітчизників продуктом. Для підприємця такий проект цікавий своєю відносно невисокою собівартістю даної ідеї для традиційного українського бізнесу (і не тільки). Ресторанний бізнес в Україні швидко розвивається: середній клас все частіше віддає перевагу харчуванню в ресторанних закладах. Підсумовуючи вищесказане, потрібно заявити, що лише розвиток туризму, рекреації, освіти в галузі готельно-ресторанного бізнесу, найменше втручання держави, налагодження системи постачання, транспорту та сфери послуг буде результатом розвиток готельно-ресторанної галузі, а постійне введення інновацій, вклади і тверда конкуренція – збільшення рівня її регіональної і глобальної конкурентоспроможності. Метою дипломного проекту є проект закусочної «Галушки» у с.м.т. Овідіополь Одеської обл. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства. - розробити концепцію підприємства. - розробити меню закусочної «Галушки». - скласти виробничу програму закусочної «Галушки» і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності закусочної «Галушки» й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.