G13 (181) -Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд G13 (181) -Харчові технології за Автор "Банкова Юлія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРеконструкція ТОВ «ОПЕРКОМ в м. Одеса з метою розробки вегетаріанського меню(ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування, 2024) Банкова ЮліяАктуальність теми. У 2003 році було засновано торгову мережу ресторанів «Пузата хата», яка в 2022 році була реорганізована в ТОВ «ОПЕРКОМ». Сьогодні «Пузата хата» – найбільша мережа колоритних ресторанів національної кухні в Києві та великих містах України. Так в центрі міста Одеса по вулиці Дерибасівській, на шостому поверсі торгового центру «Європа» розташована одеська філія ТОВ «ОПЕРКОМ», ресторан української кухні «Пузата хата». Заклад знаходиться в історичному центрі міста, що забезпечує достатньо великий потік відвідувачів. Концепція бренду досить лаконічна і оригінальна: затишний заклад з неординарним інтерʼєром, яскравою різноманітною національною кухнею, демократичними цінами для відвідувачів, які цінують якість. За статистикою, більше 50 відсотків відвідувачів мережі є постійними клієнтами. Страви, які подають до столу в мережі ресторанів «Пузата Хата», смачні та бездоганної якості. Про якість обслуговування свідчать численні позитивні відгуки іноземних туристів, які були приємно здивовані, як ретельно продуманим інтерʼєром, так і власне якістю їжі. У меню закладу є великий вибір страв. Тут можна поснідати і зарядитись енергією на весь день. Можна замовити комплексні сніданки, які містять збалансований набір інгредієнтів та мають дуже демократичну вартість. Наукові дослідження у сфері харчування, які були проведені протягом останніх кількох десятиліть змінили розуміння вчених про вплив вегетаріанської дієти на здоров’я та захворювання людини. Дієтичне харчування, яке переважно засноване на рослинних продуктах, як ось, наприклад, добре збалансовані вегетаріанські дієти, можуть найкраще запобігти дефіциту поживних речовин, а також пов’язаним з дієтою хронічним захворюванням. Сьогодні вегетаріанське харчування має значну кількість прихильників у всьому світі. Збільшення кількості вегетаріанців і веганів пояснюється виникненням перебоїв у функціонуванні організму, а також етичними, екологічними та соціальними проблемами. Вегетаріанці все ще залишаються незначною меншістю в усіх країнах, за винятком Індії, де приблизно одна третина населення є вегетаріанцями. Вегетаріанський рух тепер підтримується багатьма лідерами мистецтва, науки, музики та спорту. Цікавим є напрямок розвитку вегетаріанського харчування у закладах ресторанного господарства. З цією метою є доцільним створення проекту реконструкції одеської філії ТОВ «ОПЕРКОМ» з розробленням вегетаріанського меню. Метою кваліфікаційної роботи є реконструкція Одеської філії ТОВ «ОПЕРКОМ» з метою розробки вегетаріанського меню. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - розробити меню, виробничу програму закладу ресторанного господарства та проаналізувати конкурентний ринок для підприємства, яке реконструюємо; - на основі виробничої програми, провести розрахунок заготівельного цеху та доготівельних цехів; - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві; - розрахувати показники економічної ефективності одеської філії ТОВ «ОПЕРКОМ» з розробленим новим меню вегетаріанського направлення.