181-Харчові технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 181-Харчові технології за Автор "Балан Ізабелла Василівна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументРозроблення плану НАССР виробництва яблучного нектару з м’якоттю в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод»(ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій, 2024) Балан Ізабелла ВасилівнаАктуальність Серед консервованої продукції, соки займають одне з перших місць за рентабельністю їх виробництва, високими споживчими та органолептичними властивостями. Соки із м'якоттю повинні мати однорідну масу, в деяких випадках допустимо незначне розшарування фракцій. Для кожного виду соку, ДСТУ 4283.2:2007 «Консерви. Соки та сокові продукти» регламентує певну масову частку сухих речовин (у соках із цукром 14...24%) та допустиму кислотність. Масова частка м'якоті має бути не меншою за встановлені норми. Сьогодні споживачі приділяють велику увагу до якості та безпечності харчової продукції, що виробляється. Від якості та безпечності залежить конкурування та успішне просування продукту на ринку. За для того треба впроваджувати та розробляти схеми технологічної експертизи, тому тема роботи є актуальною. Метою кваліфікаційної роботи є розроблення етапів технологічної експертизи виробництва яблучного нектару з м’якоттю в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод», аналіз небезпечних чинників та розроблення плану НАССР при його виробництві. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва яблучного нектару з м’якоттю Предмет дослідження: яблучний нектар з м'якоттю, технологія виробництва, технологічне обладнання, ДСТУ 4283.2:2007 Консерви. Соки та сокові продукти, небезпечні чинники технології, план НАССР. Перший розділ присвячено повній характеристики підприємства ПАТ ВО «Одеський консервний завод». У другому розглянуто технологію виробництва яблучного нектару з м’якоттю в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод», надано продуктовий розрахунок, описана технологія та апаратурна схема виробництва. Третій розділ присвячено технологічній експертизі виробництва яблучного нектару з м’якоттю: наведено контроль вихідної сировини, допоміжних матеріалів та тари; показано, як організувати контроль технології виробництва; проаналізувати вимоги до готової продукції; наведено можливі дефекти виробництва та методи виявлення фальсифікованої сокової продукції; проведено ідентифікацію небезпечних чинників виробництва яблучного нектару з м’якоттю в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод» та розроблено план НАССР і операційні програми передумов. У четвертому розділі наведено основні положення про охорону праці та охорону довкілля при виробництві сокової продукції в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод», а в п’ятому розділі розрахували економічну ефективні впровадження НАССР при виробництві яблучного нектару з м’якоттю в умовах ПАТ ВО «Одеський консервний завод». Робота обсягом 107 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 30 найменування (3 сторінки), 10 рисунків (4 сторінки), 13 таблиць (22 сторінки) та додатків (25 сторінок).