Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності (Integration and innovation directions of hospitality industry)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 144
  • Документ
    Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності – 2023
    (Одеський національний технологічний університет, 2023)
    Збірник тез доповідей укладено за матеріалами XII Всеукраїнської міжвузівської наукової конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності», яка відбулась в Одеському національному технологічному університеті 17-18 травня 2023р.
  • Документ
    Застосування інновацій для приготування гарячих напоїв на основи кави
    (2022) Радченко Ю. Д.; Коваленко Н. О.; Соколова В. І.; Соколова Т. І.
    Актуальність дослідження зумовлена тим, що кавова промисловість постійно розвивається. Кавомани та виробники постійно знаходять нові способи споживання та продажу цього популярного напою. Нові ідеї щороку стимулюють нові тенденції, і може бути складно встигати за популярним. Проблематика доповіді підіймається у багатьох статтях, бо кава культивується з давніх часів і займає важливе місце традиціях багатьох культур світу. Кава - дуже поширений напій, має складний хімічний склад. Є три основні сорти кави - мокко, арабіка та робуста.
  • Документ
    Створення попиту на продукцію бару. Роль бармена в барі
    (2022) Бороденкова Є. О.; Коваленко Н. О.
    Якщо бар не працює належним чином з точки зору функціональності – неважливо, наскільки він прекрасний, він ніколи не буде успішним. Однак на первинні емоції відвіду вача і його бажання повернутися до закладу впливають давно відомі методи залучення клієнтів. Хороший дизайн інтер’єру може зробити для ресторану не менше, ніж хороша їжа і напої, які в ньому подаються. Покращення іміджу бару, створення у відвідувачів відповідного настрою, підвищення рівня привабливості закладу для гостей міста шляхом втілення в його внутрішньому інтер’єрі сучасних та інноваційних рішень із застосуванням різноманітних прийомів креативного оформлення, освітлення та забарвлення-все впливає на його популярність серед відвідувачів.
  • Документ
    Новітні технології приготування страв (напоїв) в закладах ресторанного господарства
    (2022) Дубінка Д. С.; Халілова-Чуваєва Ю. О.
    Сучасним трендом ресторанного бізнесу є молекулярна кухня, особливість якої полягає в поєднанні продуктів, новітньої технології та молеку лярної хімії. Цей напрям кулінарії постійно розвивається, шукає нові нестандартні шляхи для покращення смаку та текстури звичайних страв, для створення нових та не стандартних страв; це творчість та мистецтво кухарі. В молекулярної кухні є досить великі можливості. Напрям і зараз освоює нові технології та прийоми і є перспективним напрямком розвитку інновацій в сфері ресторанного господарства в Україні. Освоєння технологій молекулярної кухні може забезпечити новий потік відвідувачів, особливо вибагливих до зовнішнього виду та смаку страви. Відкриття такого ресторану зараз – вигідне капіталовкладення, адже це все ще новинка на українському ринку, яка й досі дивує навіть найдосвідченіших гурманів і викликає бажання розповісти про це і повернутися щоб скуштувати це ще раз.
  • Документ
    Особливості впровадження концепції zero waste в закладах ресторанного господарства
    (2022) Головатюк А. Ю.; Ряшко Г. М.
    Відзначимо, що екотренди – це популярний напрямок ресторанного ринку. Клієнти закладів ресторанного бізнесу стали надавати більшої уваги питанню екологічності, підтримуючи ідею концепції законів природи Барі Коммонера «Не нашкодь» та «Природа знає краще». Сьогодні ресторани намагаються максимально використовувати можливості кожного продукту, працюючи за принципами zero waste, а саме: в ресторанах підтриму ють ідею сортування сміття, там компостують органічні відходи, намагаються викори стовувати технології максимального використання туші тварини (разом із нутрощами) та вживання некондиційних фруктів та овочів.