Технічна мікробіологія

Анотація
У підручнику висвітлюються основні питання з технічної мікробіології харчових виробництв: морфологія, фізіологія, систематика, екологія мікроорганізмів, їхня роль у кругообігу речовин і енергії в природі. Наведені матеріали про роль мікроорганізмів у виникненні харчових захворювань і заходи запобігання їм на підприємствах харчової промисловості та в установах громадського харчування. Підручник підготовлений за новою програмою в зв’язку з введенням спеціальності «Біотехнологія». Порівняно з першим виданням книга доповнена основними відомостями з генетики мікрооргаізмів, про роль біологічно активних речовин і продуктів на основі пробіотичних культур, про методи промислового використання мікроорганізмів. Розширені та доповнені інші розділи. Затверджено Міністерством освіти і науки України для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології».
Опис
Технічна мікробіологія : підручник / Л. В. Капрельянц, Л. М. Пилипенко, А. В. Єгорова та ін. ; під ред. Л. В. Капрельянца. - Вид. 2-ге, перероб., допов. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2017. - 432 с. : табл., рис. - ISBN 978-966-289-148-5.
Ключові слова
технічна мікробіологія, морфологія, прокаріоти, міцеліальні гриби, клітини дріжджів, віруси, мікроорганізми, біологічно активні речовини мікроорганізмів, культивування мікроорганізмів, генетика бактерій, патогенні мікроорганізми, харчові захворювання, мікробіологічний контроль, санітарно-гігієнічні заходи, підприємства харчової промисловості, заклади ресторанного господарства, екологія мікроорганізмів, промислове використання мікроорганізмів, техническая микробиология, морфология, прокариоты, мицелиальные грибы, клетки дрожжей, вирусы, микроорганизмы, биологически активные вещества микроорганизмов, культивирование микроорганизмов, генетика бактерий, патогенные микроорганизмы, пищевые заболевания, микробиологический контроль, санитарно-гигиенические мероприятия, предприятия пищевой промышленности, ресторанное хозяйство, экология микроорганизмов, промышленное использование микроорганизмов
Бібліографічний опис