117898 Спосіб виробництва борошна з цілого зерна

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва борошна з цілого зерна, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання, який відрізняється тим, що зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 МПа протягом 2-4 хв, сушать до вологості 10-12 % та здрібнюють у два етапи - на першому у вальцьових верстатах, на другому в ентолейторах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
Опис
Пат. на корисну модель 117898 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/00, В02С 4/08 (2006.01), В02В 1/04 (2006.01), В02В 3/14 (2006.01). Спосіб виробництва борошна з цілого зерна / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Ковальова В. П., Ковальов М. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201701299 ; заявл. 13.02.2017 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Ключові слова
цільнозернове борошно, виробництво борошна, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, лущення зерна, подрібнення зерна, сортування зерна, пропарювання зерна, сушіння зерна, шліфування зерна, вальцьові верстати, ентолейтор, зерно ячменю сорту "Донецький 12"
Бібліографічний опис