Перегляд за Автор "Ковальов, М. О."
Зараз показуємо 1 - 20 з 20
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ117855 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 MПa протягом 4-6 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 MПa протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % і подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм подають на наступну систему подрібнення, а з розміром частинок менше 2,4 мм сортують на двох сортувальних системах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
- Документ117897 Спосіб виробництва круп з ячменю(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що очищене зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв., підсушують до вологості 11-12 %, лущать на одній системі, двократно шліфують з одержанням крупи, пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % та сортують. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Прерія".
- Документ117898 Спосіб виробництва борошна з цілого зерна(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.1. Спосіб виробництва борошна з цілого зерна, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, здрібнювання та сортування продуктів здрібнювання, який відрізняється тим, що зерно ячменю з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 МПа протягом 2-4 хв, сушать до вологості 10-12 % та здрібнюють у два етапи - на першому у вальцьових верстатах, на другому в ентолейторах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
- Документ119927 Спосіб переробки зерна проса в крупу(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу, що передбачає очищення зерна від домішок та воднотеплову обробку, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа протягом 4-6 хв, підсушують до вологості не більше 13-14 %, подрібнюють на одній системі вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують у два етапи - на першому в круп'яному розсійнику вилучають борошенце та дрібні частинки ядра, на другому етапі в повітряних сепараторах вилучають лузгу
- Документ119930 Спосіб переробки зерна проса в крупу(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова в, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу, що передбачає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, ядро пропарюють при тиску пари 0,15-0,17 МПа протягом 3-5 хв, підсушують до вологості не більше 12 %, подрібнюють та сортують
- Документ120336 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що передбачає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому на верстатах із двома деками, на другому - на верстатах з одною декою, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм подрібнюють та сортують, а прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,17-0,20 МПа, протягом 2-4 хв та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120338 Спосіб переробки зерна проса в крупу(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу, що передбачає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,15-0,17 МПа протягом 5-7 хв., підсушують до вологості не більше 12-13 %, лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, шліфують та сортують.
- Документ120341 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, лущення, сортування продуктів лущення, який відрізняється тим, що, зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів з двома деками, сортують, при цьому схід з сит 1,7´20 мм зволожують до вологості 20-22 %, відволожують 1,5-2,0 год, пропарюють при тиску 0,15-0,20 МПа протягом 5-7 хв., плющать, сушать та контролюють, прохід сит 1,7´20 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,17 МПа, протягом 4-6 хв. та сушать до вологості не більше 14 %.
- Документ120924 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, отримане ядро пропарюють при тиску пари 0,20-0,22 МПа, протягом 7-10 хв, темперують протягом 3-5 хв та плющать при робочому зазорі 0,5-0,7 мм.
- Документ120925 Спосіб переробки зерна проса в крупи(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупи, що включає очищення зерна від домішок, фракціонування, лущення, сортування продуктів лущення, шліфування та сортування продуктів шліфування, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому пофракційно на системі верстатів з двома деками, на другому - одним потоком на системі верстатів з одною декою, шліфують, сортують, при цьому схід з сита Æ 2,0 мм пропарюють при тиску пари 0,15-0,20 МПа протягом 2-4 хв, підсушують до вологості не більше 14 %, схід з сита № 1,2 контролюють та фасують.
- Документ120926 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену(2017) Соц, С. М.; Кустов, І. О.; Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, однократно шліфують, зволожують до вологості 16-18 %, відволожують 1,5-2,0 год., пропарюють при тиску пари 0,17-0,22 МПа протягом 4-6 хв. та плющать при зазорі 0,4-0,5 мм.
- Документ74627 Спосіб виробництва сортового борошна пшеничного(2012) Жигунов, Д. О.; Ковальов, М. О.Спосіб виробництва сортового борошна пшеничного, що включає очистку зерна від домішок, очистку поверхні зерна, лущення зерна, основне кондиціювання, кондиціювання оболонок перед першою драною системою, поетапне здрібнення та сортування продуктів здрібнення з вилученням крупок і дунстів на крупоутворюючих системах, шліфування крупок і дунстів, розмел крупок і дунстів з сортуванням продуктів розмелу, формування сортів з потоків борошна окремих систем технологічного процесу і їх контроль, який відрізняється тим, що здійснюють збагачення крупок і дунстів на ситовіяльних машинах, а лущення зерна пшениці проводять після основного кондиціювання, причому при лущенні знімають частину оболонок з поверхні зернівки кількістю 2-3 % від маси зерна, що надходить, на першій драній системі вилучають 35-45 %, на другій - 25-35 % і на третій - 10-12 % крупок, дунстів і борошна.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно-якісні показники лабораторного помелу пшениці(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.; Донець, А. О.В роботі розглядається технологія лущення зерна пшениці перед його помелом, що дозволяє не тільки підвищити ефективність очищення поверхні зерна на етапі його підготовки, а й змінити борошномельні властивості.
- ДокументВплив лущення зерна на кількісно–якісні показники лабораторного помелу(2017) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.У сучасних умовах погіршення екологічного стану довкілля відбувається постійне посилення вимог до сировини і готової продукції. Оббивні машини, які застосовуються на сучасних вітчизняних заводах, не здатні забезпечити ефективну очистку зерна від шкідливих речовин, тому для підвищення санітарно—гігієнічного стану зерна необхідне застосування технології інтенсивної очистки з видаленням частини забруднених оболонок.
- ДокументДослідження водопоглинальної здатності і кількості пошкодженого крохмалю в індивідуальних потоків борошна(2019) Жигунов, Д. О.; Ковальова, В. П.; Ковальов, М. О.Визначення якості індивідуальних потоків борошна на заводі зі скороченою схемою технологічного процесу з використанням міжнародних стандартів – перспективний інноваційний напрям розвитку борошномельної промисловості.
- ДокументЗміна технологічних властивостей попередньо лущеного зерна пшениці(2016) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.Метою даної роботи було визначення впливу лущення зерна на процес крупоутворення при сортових помелах пшениці.
- ДокументПідвищення екологічної безпеки зерна пшениці(2017) Ковальов, М. О.; Донець, А. О.Останнім часом у світі спостерігається погіршення екологічного стану навколишнього середовища, що призводить до посилення вимог до якості продовольчих товарів, зокрема мікробіологічного обсіменіння, вмісту мікотоксинів і важких металів.
- ДокументРозробка технології сортового помелу пшениці з використанням процесу лущення зерна(ОНАХТ, 2013) Ковальов, М. О.Дисертація на здобуття наукового сіугіеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.02 – технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів і комбікормів, олійних і луб’яних культур. Дисертаційну роботу присвячено актуальному питанню підвищення ефективності підготовки зерна пшениці за рахунок використання інтенсивної очистки поверхні зерна. Встановлено, що лущення зерна дає можливість покращити санітарно-гігієнічні показники сировини, технологічні і мукомельні властивості зерна, зокрема, за рахунок змін структурно-механічних властивостей. Обгрунтовано раціональний ступінь лущення для заводів різної продуктивності (для заводів великої продуктивності 2...З %, для заводів малої продуктивності 4...6 %) і доцільнісгь інтенсифікації режимів роботи систем етапу крупоутворення при переробці лущеного зерна. Визначено вплив лущення зерна на вихід і якість борошна пшеничного. Встановлено, що застосування попереднього лущення зерна дає можливість збільшити загальний вихід борошна на 1,5...2,0 % без зниження його якості, або підвищити білість борошна на 3...4 ум.од. при однаковому загальному виході. Розроблена схема сортового помелу пшениці із застосуванням лущення зерна при його підготовці до помелу, в якій передбачено зменшення кількості технологічного обладнання: вальцьових верстатів на 4,0 шт., розсійників - на 1 шт. (6 секцій), вимельних машин — на 3 шт., а загальна встановлена потужність електродвигунів знижується на 115,9 кВт. Рекомендовано наступні режими роботи систем етапу крупоутворення: для заводів великої продуктивності на І др.с. - 35...40 %; на II др.с. - 55.. .60 %; на III др.с. - ЗО...40 %;для заводів малої продуктивності на І др.с. – 40...45 % і на II др.с. – 60...65 %. Проведено виробничу перевірку технології лущення зерна та розраховано економічну ефективність застосування лущення та рекомендованих режимів систем лущення та крупоутворення.
- ДокументРоль викладача в підвищенні мотивації студентів до самостійної роботи(2018) Чумаченко, Ю. Д.; Ковальов, М. О.Основна мета кожного викладача визначається наданням мотивації до навчання студентам. Першочергове завдання викладача полягає у правильному спрямуванні студентів до навчального процесу, мотивуванні їх до придбання знань, користуючись сучасними розробками і досягненнями провідних світових виробників у формі дискусій, що дають змогу зацікавити студентів до нового матеріалу.
- ДокументТехнологія та оцінка якості зернових продуктів(ОЛДІ-ПЛЮС, 2021) Жигунов, Д. О.; Волошенко, О. С. ; Брославцева, І. В. ; Донець, А. О.; Ковальов, М. О.; Ковальова, В. П.; Кузьменко, Ю. Я.; Кустов, І. О.; Марченков, Д. Ф.; Соц, С. М.; Топораш, І. Г.; Хоренжий, Н. В.; Чумаченко, Ю. Д.У монографії висвітлено інноваційні шляхи вирішення актуальних питань, що стають перед борошномельною та круп'яною промисловістю. Монографія складена на основі наукових та науково-практичних праць співробітників та аспірантів кафедри Технології переробки зерна, які були опубліковані у галузевих наукових журналах та у збірниках матеріалів науково-практичних конференцій за останнє десятиріччя. Наведено результати наукової роботи за основними напрямами кафедри: моніторинг та систематизація показників якості української пшениці й борошна та наукове обґрунтування їх цільового призначення, удосконалення технологічних процесів виробництва борошна та крупів і розширенням асортименту, створення та розвиток концепції виробництва муки та мучних сумішей спеціального призначення із заданими показниками якості, розробка інноваційних та енергоефективних технологій виробництва зернових продуктів підвищеної біологічної цінності з традиційної та нетрадиційної зернової сировини, переробка нетрадиційної сировини в круп'яні продукти та борошно, оцінка та експертиза сировини та готової продукції борошномельних і круп'яних заводів. Монографія буде корисною для науковців, аспірантів, студентів та виробників, що займаються проблемами переробки зерна у харчові продукти підвищеної біологічної якості.