Мікробіологія галузі. Мікробіологія бродильних виробництв

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОЛДІ-ПЛЮС
Анотація
Навчальний посібник написано відповідно до чинної навчальної та робочої програми дисципліни «Мікробіологія галузі», яка є однією з базових для фахової підготовки бакалаврів галузі знань 18 «Виробництво та технології» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологія продуктів бродіння і виноробства». У посібнику викладено теоретичний і практичний матеріал, розглядаються мікроорганізми, які у вигляді чистої культури використовують для виготовлення вина й пива (дріжджі), а також мікроорганізми, які є шкідниками та викликають хвороби продуктів бродіння (оцтовокислі, молочнокислі бактерії й «дикі» дріжджі). Описано джерела інфікування, профілактику захворювань і методи лікування. Навчальний посібник складається з двох частин. Перша присвячена теоретичному матеріалу, друга - практична, яка містить п’ятнадцять лабораторних робіт. Матеріал посібника спрямовано на набуття студентами знань і формування практичних навичок у сфері управління бродильними технологіями та якістю вина й пива.
Опис
Єгорова, А. В. Мікробіологія галузі. Мікробіологія бродильних виробництв [Текст] : навч. посіб. / А. В. Єгорова, Л. В. Капрельянц, Л. В. Труфкаті ; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2018. - 136 с. : табл., рис. - Бібліогр.: 133. - ISBN 978-966-289-208-6.
Ключові слова
мікробіологія бродильних виробництв, мікроорганізми, мікробіологічне оцінювання, мікробіологія вина, мікробіологія пива, чисті культури дріжджів, винні дріжджі, пивні дріжджі, інфікування, хвороби вин, хвороби пива, мікробіологічний контроль, виноград, ячмінь, цукор, сусло, мезга, матеріали для оклеювання, санітарний стан виробництва, мікробіологічний контроль за процесом бродіння, мікробіологічний контроль готового пива, мікробіологічні дослідження, микробиология бродильных производств, микроорганизмы, микробиологическая оценка, микробиология вина, микробиология пива, чистые культуры дрожжей, винные дрожжи, пивные дрожжи, инфицирование, болезни вин, болезни пива, микробиологический контроль, ячмень, сахар, материалы для оклеивания, санитарное состояние производства, микробиологический контроль за процессом брожения, микробиологический контроль готового пива, микробиологические исследования
Бібліографічний опис