Режими та апарати потокової холодильної обробки тушок курей
Вантажиться...
Дата
1993
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОІНТЕ
Анотація
Дисертація на здобуття вченого ступеня кандидата технічних наук по спеціальністі 05.04.03 - Машини і апарати холодильної та кріогенної техніки і систем кондиціонування.
В дисертаційній роботі розроблена математична модель для визначення в режимі реального часу динаміки зміни характеристик процесу теплообміну (температурних полів, питомих теплових потоків з поверхні, частки вимороженої води, межі просування фронту початку кристалізації води, середньо-ентальпійної температури) під час холодильної обробки тіла геометрично складної форми з внутрішньою порожниною. Одержані залежності для визначення основних геометричних характеристик тушок курей, теплофізичних властивостей сухих компонент м'яса та шкіри і запропонована методика прогнозування теплофізичних властивостей м'яса і шкіри курей з врахуванням їх залежності від температури та компонентного складу.
Рішення одномірної нелінійної, нестаціонарної краєвої задачі - теплопровідності з коефіцієнтом форми як інтерполяційним параметром та двома граничними умовами третього роду описує динаміку зміни характеристик процесу холодильної обробки тушки курки - тіла складної геометричної форми з внутрішньою порожниною.
Опис
Желіба, Ю. О. Режими та апарати потокової холодильної обробки тушок курей [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.04.03 "Машини і апарати холодильної та кріогенної техніки і систем кондиціонування" / Желіба Юрій Олександрович ; наук. кер. В. П. Оніщенко ; Одес. ін-т низькотемператур. техніки та енергетики. – Одеса : ОІНТЕ, 1993. – 16 с.
Ключові слова
холодильна обробка, упаковані тушки курей, теплофізичні властивості м'яса, швидкоморозильний апарат, коефіцієнт гомохронності, холодильная обработка, упакованные тушки кур, теплофизические свойства мяса, скороморозильный аппарат, коэффициент гомохронности