Традиції українського харчування
Вантажиться...
Дата
2016
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Робота присвячена студіюванню історії розвитку української традиційної кухні, описові культури харчування українців, а також старовинних способів заготівлі, зберігання та технологій приготування харчових продуктів, як елементів матеріальної культури. Розрахована на студентів-харчовиків, а також антропологів, етнологів, етнографів, екологів, економістів, істориків, культурологів, теологів, філологів, філософів, фольклористів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку народної культури, зокрема традиціями українського харчування.
Опис
Віват, Г. І. Традиції українського харчування [Текст] / Віват Ганна Іванівна. – Одеса : ВМВ, 2016. – 288 с. : іл. –Бібліогр.: с. 282-287. – ISBN 978-966-413-577-8.
Ключові слова
харчування українців, українська традиційна кухня, заготівля продуктів, приготування страв на свята, етикет українського застілля, їжа в українському фольклорі, хліб у традиціях українців, еда украинцев, украинская традиционная кухня, заготовка продуктов, приготовления блюд на праздники, этикет украинского застолья, еда в украинском фольклоре, хлеб в традициях украинцев