Лікувально-профілактичні властивості харчових продуктів та основи дієтології
Вантажиться...
Дата
2011
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Друк
Анотація
У підручнику розглянуті питання фізіологічних потреб людини в енергії та харчових речовинах, значення функціональних продуктів в забезпеченні оптимального харчування, використання лікувально-профілактичних властивостей харчових продуктів у різних видах харчування. Наведена інформація щодо фізіологічних властивостей, механізмів біологічної дії функціональних інгредієнтів харчових продуктів та норм фізіологічної потреби в них; зв'язку між лікувально-профілактичними властивостями харчових продуктів та наявністю в них функціональних інгредієнтів; основних принципів дієтичного харчування.
Підручник призначений для студентів, які навчаються за спеціальністю 6.091700 "Технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення".
Опис
Капрельянц, Л. В. Лікувально-профілактичні властивості харчових продуктів та основи дієтології [Текст] : підручник / Капрельянц Леонід Вікторович, Петросьянц Арсен Петрович. - Одеса : Друк, 2011. - 269 с. - Бібліогр.: с. 266. - ISBN 978-966-2089-28-7.
Ключові слова
функціональні продукти, функціональні інгредієнти, лікувально-профілактичні властивості, дієтичне харчування, фізіологічні потреби, зернові та бобові культури, фрукти та овочі, насіння рослин, продукти тваринного походження, функциональные продукты, функциональные ингредиенты, лечебно-профилактические свойства, диетическое питание, физиологические потребности, зерновые и бобовые культуры, фрукты и овощи, семена растений, продукты животного происхождения