Проєкт еко – ресторану у м. Вінниця

Ескіз недоступний
Дата
2025
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Еко-ресторани – це заклади харчування, які орієнтуються на принципи екологічної відповідальності: використання органічних продуктів, зменшення кількості відходів, мінімізація енергоспоживання та турбота про довкілля. В Україні розвиток еко-ресторанів за останні роки почав набирати обертів, проте цей процес супроводжується як значними викликами, так і великими можливостями. Все більше українців прагнуть змінити свій стиль життя на більш відповідальний: обирають локальні продукти, відмовляються від пластику, підтримують фермерські господарства. Це створює попит на еко-дружні заклади харчування. Еко – ресторан - це не просто ресторан, це філософія відповідального ставлення до природи, здоров’я та гастрономічної культури. Розташований у затишному куточку Вінниці, заклад створений для тих, хто цінує якість, натуральність і гармонію з довкіллям. Метою кваліфікаційної роботи є проєкт еко-ресторану у м. Вінниця. В меню нашого ресторану будуть пропонуватися страви української кухні. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - провести техніко-економічне обґрунтування бізнес-ідеї проекту нового підприємства; - розробити концепцію ресторану; - розробити меню; - скласти виробничу програму ресторану, і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення. - провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу); - розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві. - розрахувати показники економічної ефективності проекту й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проекту.
Опис
Ключові слова
Еко-ресторан, еко-продукти, здорове харчування, концепція, меню, виробнича програма, цех, екологія
Бібліографічний опис