Проект закусочної «Пончики» з вареничною для ресторанного комплексу «ODESA STREET FOOD» у Хаджибейському р-ні м. Одеси
Ескіз недоступний
Дата
2025
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Пончики були відомі ще у Стародавньому Римі, їх їли під час зимово-весняних святкувань. Спочатку пончики готували не солодкими. Солодкий пончик, ймовірно, є запозиченням з арабської кухні. Вареники — один із символів української національної кухні. Це дуже смачна й ситна страва, її люблять і дорослі, і діти. Страви, що нагадують вареники формою, складом і способом приготування, є в кухнях різних народів світу. Основним компонентом тіста для вареників є борошно, яке обов'язково повинне бути чистим і добре просіяним. Заклад пропонує відвідувачам 2 різні меню на будь-який смак з акцентом на вареники або пончики та пиріжки. Борошняні вироби – база в раціоні людей у всьому світі. Це цінне джерело вітаміну В, а зернові культури, що входять до складу цих продуктів можуть надавати благотворний вплив на травну систему. Більш того, високий вміст клітковини забезпечує швидку насичуваність цими продуктами."
Опис
Ключові слова
закусочна, проект, пончики, варенична, ресторанний комплекс