Проєктування цеху з виробництва швидкозаморожених м’ясних страв з використанням інноваційних технологій в Одеській області
Ескіз недоступний
Дата
2025
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологія вина та сенсорного аналізу
Анотація
Мета кваліфікаційної роботи розроблення проєкту підприємства, що випускає швидкозаморожені м’ясні страви за інноваційними технологіями для задоволення потреб споживачів Одеської області. Впровадження проєкту дозволить збільшити обсяг виробництва продукції з доданою вартістю та розширити асортимент високоякісних м’ясних продуктів для споживачів Одеської області. Передбачено випуск 85 500 штук порцій швидкозаморожених страв, які представлені посіченими виробами, що доведені до кулінарної готовності і розфасовані в алюмінієві форми з гарніром і соусом. Інноваційні прийоми, застосовані у проєкті полягають у використанні м’ясних морожених блоків для виготовлення м’ясної частини, без проведення попереднього розморожування. Для проведення технологічних операцій передбачено використання новітнього високопотужного обладнання провідних європейських виробників. що дозволяє отримати продукцію високої якості з мінімальними витратами робочої сили, дозволяє економити площі і енергоресурси.
Проведено розрахунок потреби у сировині і матеріалах; розраховані виробничі площі; чисельність робітників. Передбачений комплекс заходів, спрямованих на забезпечення охорони праці та дотримання вимог екологічної безпеки. Наведені техніко-економічні розрахунки проєкту які свідчать, що запроектоване підприємство дозволить щороку виготовляти 4233 тонни готової продукції на суму 442 млн 354 тис. грн у діючих цінах.
Опис
Ключові слова
швидкозаморожені м’ясні страви, гарніри, соуси