Розробка меню для шкільного харчування з урахуванням сучасних вимог: страви з м’яса птиці.
Ескіз недоступний
Дата
2025
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Забезпечення дітей у закладах загальної середньої освіти повноцінним та
збалансованим харчуванням є одним із ключових чинників формування
здорового способу життя. У шкільному віці раціон має повністю відповідати
потребам організму, що активно росте, надаючи достатню кількість білків, жирів,
вуглеводів, а також вітамінів і мінералів. Одним із головних джерел якісного
білка для дітей є м’ясо птиці.
Страви з птиці мають високу популярність у шкільному харчуванні завдяки
приємному смаку, легкому засвоєнню, високій поживній цінності та доступності.
Курятина й індичатина мають меншу жирність порівняно з іншими видами м’яса,
що робить їх ідеальними для дитячого харчування. При цьому важливу роль
відіграє не лише якість сировини, а й дотримання сучасних технологічних
стандартів приготування, правильна кулінарна обробка та виконання санітарногігієнічних вимог.