Розробка меню страв з м’яса в сучасних закладах ресторанного господарства.
Ескіз недоступний
Дата
2025
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Сфера громадського харчування в Україні має тривалу та насичену
історію, яка відображає як зміни в соціально-економічному житті, так і
еволюцію кулінарних уподобань населення. Вона завжди відігравала
ключову роль у забезпеченні людей якісною їжею та формуванні кулінарної
самобутності країни.
У часи СРСР ця галузь була централізованою й представлена головним
чином їдальнями, буфетами і столовими на підприємствах, у школах та
інших установах. Головна мета полягала в тому, щоб забезпечити населення
доступною та поживною їжею. У цей період утвердилася концепція так
званої "радянської кухні", що поєднувала кулінарні традиції різних народів
Союзу.