Проектування комплексно-механізованих ліній в хлібопекарному цеху по виробництву хліба запорізького подового 1,0 кг та батонів печерських в/г 0,5 кг.
Ескіз недоступний
Файли
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Технологічне відділення
Анотація
Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. В Україні хліб знайшли в
будовах Трипільскої культури, що існувала 3-4 тисячоліття тому. Були знайдені
останки жарових печей для випікання хліба, глиняні посудини для зберігання
зерна, борошна і млини .
Сьогодні населення України забезпечується хлібом високомеханізованими
підприємствами. Асортимент виробів, що виготовляють хлібопекарськими
підприємствами України, нараховує понад 1000 найменувань. В Україні хлібні
вироби готують із житнього борошна - сіяного, обдирного, обойного сортів і
пшеничного вищого, першого, другого та обойного сортів або їх суміші. Як
домішки при виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна можуть
додатись кукурудзяне, вівсяне, ячмінне борошна, а також борошно бобових: соєве,
горохове, різних видів. Прості види хліба виготовляють лише із борошна,
дріжджів, солі та води. До складу поліпшених різновидностей хліба додатково
можуть входити патока борошняна заварка, цукор, іноді жир, кмин, коріандр,
аніс.