Використання Propionibacterium shermanii в технології синбіотичного напою
Ескіз недоступний
Дата
2025
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій
Анотація
Функціональні харчові продукти стають все більш популярними через їх позитивний вплив на здоров’я. Соєве молоко є гарним середовищем для пробіотичних культур завдяки складним вуглеводам. Спільне культивування Propionibacterium shermanii та біфідобактерій покращує якість продукту, підвищуючи його пробіотичну активність і корисність. Мета роботи:
Розробити технологію синбіотичного напою на основі ферментованого соєвого молока з пропіоновокислими і біфідобактеріями. Об’єкт дослідження: Технологія отримання синбіотичного функціонального напою. Предмет дослідження: Технології ферментації, пробіотики, пребіотики, синбіотики, біфідобактерії, пропіоновокислі бактерії.
Завдання:
Вивчення сучасного стану пробіотичних продуктів;
Характеристика біологічних агентів;
Підбір режимів сумісного культивування;
Розробка технологічної схеми виробництва;
Оцінка економічної ефективності;
Заходи з охорони праці.
Опис
Ключові слова
Пробіотичні мікроорганізми, синбіотичні напої, біфідобактерії, пропіоновокислі бактерії, соєве молоко.