Розробка холодильної установки для камер зберігання напівфабрикатів з м’яса птиці загальною ємністю 400 тон, при ТОВ «Вінницька птахофабрика».
Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем
Анотація
Холодильне обладнання в м’ясопереробній промисловості. Що може
бути смачніше м’якого і соковитого м’яса,яке приготували за спеціальним
рецептом. Щоб на Ваш стіл потрапив найсвіжіший шматок м’яса або кільце
ковбаски, виробники забезпечують якісні умови зберігання своєї продукції.
Холод - основа свіжості і натуральності ясної продукції. Тому в м’ясної
промисловості холодильне обладнання використовується в цілому комплексі:
для підготовки сировини;
для зберігання, охолодження і заморозки м’яса;
для засолу і копчення продукту;
для формовки, осадки, дозрівання і сушки ковбаси;
для зберігання перед відправкою до споживача готових виробів.
Застосування холоду в м’ясопереробній галузі забезпечує швидке
охолодження, тобто видалення природного тепла, і сприяє зберіганню. Це є
гарантією якості м’яса і ковбасних виробів, які потрапляють на стіл. Основні
процеси вироблення холоду спрямовані на наступне:
Охолодження напівфабрикатів служить основою для тривалого
зберігання зі збереженням придатного вигляду і смакових якостей м’яса.
Перед зберіганням продукт охолоджують в повітрі або в воді. Часто
застосовують комбінацію двох способів.
Заморожування є ефективним способом обробки м’яса перед його
тривалим зберіганням. В процесі використовують низькотемпературні
холодильні установки. В основу закладено принцип - чим швидше
заморозити м'ясо, тим якісніший продукт виходить в результаті (менше
усушка).
Зберігання відбувається за допомогою низько - і середньо-температурної
камери. У кожного м’ясного продукту своя допустима норма термічного
стану і вимоги до технологічного процесу зберігання.