МХ-56

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 14
  • Документ
    Розробка холодильної установки для камер зберігання м’яса птиці ємністю 540 тон, м. Ладижин
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Фортовий Дмитро Вікторович
    Частка м'яса птиці у споживанні всього м'яса в країні перевищить 47% - вперше за всю історію. Понад дві третини живої ваги усіх сільсько - господарських тварин в Україні займає птиця. Близько 30% виробленого м'яса птиці експортується. Майже весь експорт — це курятина. Разом з тим, не відстає внутрішнє споживання. Глобальні прогнози говорять про те, що курятина у короткостроковій перспективі стане самим популярним у світі видом м’яса, адже у птахівництві більш швидкий цикл виробництва, якщо порівнювати з виробництвом інших видів тваринного білка. А попит на споживання м’яса, незважаючи на веганські тренди та замінники тваринницької продукції, усе рівно постійно зростатиме зі зростанням населення у світі. Українським виробники також розвивають виробництво продукції з м’яса індички, гусей і качок, на яке у середньостроковій перспективі попит буде зростати. Ринок Європейського Союзу, незважаючи на досить жорстку конкуренцію на ньому, залишається цікавим і перспективним для українських виробників та експортерів м’яса птиці. Нещодавнє завершення процедури перегляду розміру імпортної тарифної квоти ЄС на даний вид продукції дасть можливість українським компаніям, в тому числі тим, які ще не вийшли на цей ринок, дещо розширити свою присутність там
  • Документ
    Розробка холодильної установки для камер зберігання молочних виробів ємністю 300 тон, м. Харків
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Урсол Максим Володимирович
    Постановка проблеми. Становище, що нині склалася у сфері виробництва молока, переробки і реалізації готової продукції, характеризується суттєвими системними проблемами. Різкий спад обсягів виробництва молока – сировини у господарствах, зростання різниці між закупівельними та роздрібними цінами на неї, нерозвиненість ринкової інфраструктури і відносин між виробниками і переробниками, зниження рівня споживання молока і молочних продуктів, нестабільність експорту вимагають детального дослідження сучасного стану і світових тенденцій розвитку молокопереробних підприємств. Однією з пріоритетних галузей аграрного сектору України є молокопереробна промисловість. Її розвиток тісно пов'язаний із ситуацією в молочному скотарстві всіх форм власності і господарювання. За останні 10 років в Україні відбувається поступове скорочення поголів’я корів та обсягів виробництва сирого молока, обсяги виробництва молока за цей період зменшилися на 20%. Зниження кількості молочного стада спостерігається як у приватному секторі, так і в сільськогосподарських підприємствах. Зазначені тенденції є наслідком втрати інтересу до утримання молочних тварин усіма категоріями господарств через щорічне подорожчання кормів, паливномастильних матеріалів та електроенергії, недосконалий механізм датування сільськогосподарських товаровиробників за рахунок повернення ПДВ і майже повну відсутність державної підтримки молочного тваринництва. Спад виробництва молока був досить тривалим, а його відродження у порівнянні з іншими галузями АПВ почалося пізніше, що суттєво вплинуло на стан молокопереробних підприємств. Однією із причин зниження споживчого попиту є зменшення купівельної спроможності на фоні падіння доступності даних продуктів. Окрім цього, в останні роки з’явилося багато товарів- замінників, наприклад, відбулося заміщення молока соками, солодкими газованими напоями та інше. Вподобання споживачів теж зазнали певних змін: на перший план виходить широта асортименту продукції, її якість, екологічність, що відповідає поняттю про здоровий образ життя.
  • Документ
    Розробка системи охолодження для камер зберігання при ресторані на 104 посадкових місць при житловому комплексі «Савіньон»
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Суровий Костянтин Сергійович
    Найдавнішою, найбільшою і важливою галуззю застосування принципу охолодження є харчова промисловість. На єгипетських фресках 2500 р. до н.е. ми бачимо, як раби мають великими опахалами над наповненням водою глиняними посудинами, охолоджуючи таким чином питну воду. У давньогрецькій та давньоримській літературі ( описання Протагора, Голена, Гіппократа, Плінія, Афена) згадується про використання снігу та льоду для охолодження напоїв. З літературних джерел середньовіччя відомо, що для дворів каліфа Мекки і каїрського султана доставляли верблюжими караванами сніг із сирійських та ліванських гір. В Європі – Іспанії та Португалії – після хрестових походів почав розповсюджуватися пористий глиняний посуд, призначений для охолодження питної води. Слід зазначити, що глиняні глечики з Мохача, що застосовувалися в Угорщині з цією метою, з’явилися саме в той час. Нова ера поклала початок першим свідомим дослідам, пов’язаним із зберіганням продуктів способом охолодження. Парацельс (1493-1514рр.) в «Арчидохе» повідомляє про процедуру, за допомогою якої взимку можна підвищити вміст спирт у вині шляхом виморожування води : « Те, що вимерзає, відкинь, те, що не вимерзає, по суті своїй складає spiritus vini». Флорентієть Пріспіо Кодтелло у 1660 р. відкрив кафе у Парижі, де продавав морозиво, одержане заморожуванням фруктового соку за допомогою суміші льоду і солі. У ХVIII ст. почали розповсюджуватися льохи – сховища льоду, призначенні для охолодження продуктів. У 1793 р. Томас Мор у США запатентував холодильний процес. Він використовував для охолодження суміш природного льоду із сіллю. До середини ХІХ ст. низькі температури одержували включно за допомогою природного льоду.
  • Документ
    Розробка холодильної установки портового холодильника ємністю 840 тон, м. Южне.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Єфремов Ігорь Юрійович
    Історія портових холодильників, або рефрижераторів, починається з кінця 19 століття і має велике значення для розвитку світової торгівлі, зокрема продуктами харчування, що швидко псуються. Ось основні етапи їхньої історії: Ранні експерименти та розвиток (кінець 19 століття) Перші спроби охолодження: На початку 19 століття люди експериментували з різними методами зберігання їжі. Перші спроби охолодження в транспортних засобах використовували природний лід і солому як ізоляційний матеріал. Винахід штучного охолодження: У 1834 році американський інженер Джейкоб Перкінс запатентував першу діючу систему механічного охолодження. Проте, перші рефрижератори на судах з'явилися тільки наприкінці 19 століття, коли Джеймс Гаррісон створив систему охолодження на основі етеру. Комерційний розвиток (кінець 19 - початок 20 століття) Перше комерційне використання: У 1876 році компанія Frigorifique запустила перше рефрижераторне судно, яке перевозило м'ясо з Аргентини до Франції. Цей експеримент показав потенціал таких технологій. Розвиток морських рефрижераторів: До кінця 19 століття кілька суднобудівних компаній почали впроваджувати рефрижератори на кораблях для транспортування м'яса, фруктів та інших швидкопсувних товарів. Зростання і модернізація (середина 20 століття) Друга світова війна: Під час Другої світової війни потреба в транспортуванні продуктів харчування значно зросла, що стимулювало розвиток більш ефективних і надійних систем охолодження. Післявоєнний розвиток: У післявоєнні роки з'явилися нові технології в області рефрижерації, такі як використання нових холодоагентів і поліпшення теплоізоляції.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для камер зберігання напівфабрикатів при птахофабриці продуктивністю 14 тон виробів на добу, Київська обл.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Дзюбича Дениса Ігоровича
    Темою дипломного проекту передбачено розробка холодильної установки для камер зберігання напівфабрикатів при птахофабриці продуктивністю 14 тон виробів на добу, Київська обл.. Приймаємо, що холодильник для напівфабрикатів утворюється в межах розширення асортименту діючого підприємства та не є частиною початкового виробничого комплексу. Тому може бути створений з легкозбірних конструкцій на вільній ділянці на території підприємства. До легкозбірних конструкцій відносяться будівельні панелі типу «сандвіч». «Сандвічпанелі» застосовуються не лише для зведення складів, житловх будинків і комерційних об'єктів, але і холодильних, морозильних установок. Цей матеріал з роками стає все популярніше, поступово витісняючи з ринку б етонні блоки і цеглину. Сандвічпанели випускаються в широкому асортимент і, тому при виборі відповідних плит для будівництва холодильних установок треба враховувати цілий ряд важливих чинників. Матеріал має бути легеням, здатним підтримувати потрібну температуру з наименьшими втратами. «Сандвічпанелі» – це тришаровий "бутерброд". Складається з двох листів міцної сталі. Між ним и розташований теплоізоляційний наповнювач пенополиуретан. Листи сталі покриваються полиэфирным складом або оцинковуються. Товщина металу ск ладає близько 2,5 мм. Полиэфирный склад відрізняється хорошою адгезією, р івномірно і щільно лягає на поверхню сталевого листа. Він надійно захищає матеріал від механічних ушкоджень і іржі, а також покращує теплоізоляційні показники ППУпанелей. Останні використовуються для будівництва холодил ьних, морозильних камер. Асортимент розмірів панелі дозволяє створити уст ановку потрібного розміру і ємності.