Підвищення ефективності автоматичного керування шокової заморозки м’яса
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем
Анотація
Кваліфікаційна робота магістра Терещенко Р.О. «Підвищення ефективності автоматичного керування шокової заморозки м’яса» . – Одеса: ОНТУ 2024. – 146с.
Бібліогр.:_42_. Іл.:_132_. Табл._10_.
Мета дослідження - модернізація САК процесом заморожування курятини. САК реалізує нову функцію оптимізації температури заморозки в камері з метою збільшити продуктивність фризеру. Функція реалізована на основі алгоритмів екстремального регулювання із запам'ятовуванням екстремуму. Реалізація цієї функції забезпечує підвищення ефективності процесу заморожування курятини в умовах змінних властивостей сировини та параметрів енергоносіїв за рахунок відстеження дрейфуючого значення екстремуму функції ефективності та підтримки поточного значення показника ефективності в околиці екстремального значення. Надалі були синтезовані моделі САУ з нечіткими регуляторами та з нейрорегулятором що визначена як нейромережева система управління. Також була розроблена модель САУ з комбінованим регулятором, що є синтезом традиційного ПІД-регулятора та штучної нейронної мережі.
Для подальшої параметричної оптимізації САУ, за характеристиками нечітких регуляторів було виконано тренування визначених штучних нейронних мереж, які можуть виконувати роль нейрорегуляторів.
Опис
Ключові слова
заморожування курятини, алгоритми екстремального регулювання із запам'ятовуванням екстремуму, підвищення ефективності, нечіткий регулятор, нейрорегулятор