Удосконалення програм-передумов системи НАССР в умовах ТОВ «ЮГФУД», м. Одеса, та технологічна експертиза виробництва напівфабрикатів з м’ясом у тістовій оболонці заморожених

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії, експертизи та біотехнологій
Анотація
Актуальність. У контексті євроінтеграції та вдосконалення вітчизняної та міжнародної нормативної бази щодо забезпечення якості та безпечності харчової продукції, особливо тваринного походження, ретельну увагу операторам ринку слід приділити розробленню та удосконаленню процедур та принципів НАССР. Система НАССР відносно стійка, але динамічна система, реалізація та підтримання якої потребує певних знань, умінь, постійного моніторингу та аналізу даних. Локальним, але надзвичайно потужним виробником заморожених напівфабрикатів, у тому числі напівфабрикатів з м’ясом у тістовій оболонці, в Одеському регіоні є компанія ТОВ «ЮГФУД». Дана компанія інтенсивно розвивається, постійно працює над розширенням ринків збуту як в середині країни, так і закордоном. Розширення асортименту, збільшення потужностей, виробничого персоналу, робота з новими постачальниками потребують верифікації, перегляду програм-передумов системи НАССР та процедур НААСР, які вже функціонують на підприємстві. Мета роботи – удосконалення програм-передумов системи НАССР в умовах ТОВ «ЮГФУД», м. Одеса, та технологічна експертиза виробництва напівфабрикатів з м’ясом у тістовій оболонці заморожених. Об’єкт дослідження: технологічна експертиза виробництва напівфабрикатів з м’ясом у тістовій оболонці заморожених. Предмет дослідження: нормативні документи, рецептура, технологія, технохімічний контроль, небезпечні чинники технології, план НАССР, програми-передумови. Дипломний проект представлено пояснювальною запискою та графічною частиною. У пояснювальній записці дипломного проєкту наведено: історію та структуру підприємства ТОВ «ЮГФУД», м. Одеса, опис сировинної зони; асортимент даного підприємства, схему та опис технологічного процесу та технологічно-транспортного обладнання, продуктовий розрахунок; описано технологічну експертизу виробництва та стандартизацію продукції; розроблено програмипередумови для виробництва заморожених напівфабрикатів з м’ясом у тістовій оболонці в умовах ТОВ «ЮГФУД», м. Одеса; описано принципи охорони праці та навколишнього середовища для даного підприємства; надано оцінку економічної ефективності впровадження системи НАССР. У графічній частині наведено наступні матеріали: блок-схема технологічного процесу виробництва пельменів, апаратурна схема виробництва пельменів, готового продукту згідно НАССР; план НАССР та ОПП виробництва пельменів. Робота обсягом 161 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних висновків, пропозицій, списку використаних літературних джерел, що включає 32 найменувань (4 сторінки), 3 рисунків (3 сторінки), 23 таблиць (40 сторінок) та додатків (54 сторінок).
Опис
Ключові слова
експертиза, напівфабрикати з м’ясом у тістовій оболонці заморожені, небезпечні чинники, програми-передумови, НАССР
Бібліографічний опис