Удосконалення місильного органу тістомісильної машини та застосування ІТ-сервісу в системі її обслуговування

Ескіз недоступний
Дата
2024
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологічного обладнання зернових виробництв
Анотація
Враховуючи постійно зростаючі вимоги до хлібобулочних виробів, особливо в умовах воєнного становища нашої країни, при використанні вітчизняної сировини, необхідно обґрунтовано проаналізувати існуюче обладнання та запропонувати нове бачення теорії замішування тіста. Запропонувати можливі варіанти удосконалення як конструкції робочого органу, так і можливі варіанти застосування ІТ – сервісу в системі її обслуговування. Цілий ряд моментів проходження стадійності тістоутворення в робочій камері тістомісильної машини вимагає вивчення та аналізу. Важливим є підвищення економічності технологічного обладнання та зменшення його енерговитрат. Актуальним є також розробка технологічного обладнання для підприємств малої потужності. З аналізу існуючих конструкцій тістомісильних машин, з’ясовуємо, що за невеликим винятком, більшість було створено кілька десятків років тому і вони мають тривалий промисловий досвід. Проведений аналіз дозволив виявити у багатьох з них різні відхилення ряду показників. При вдосконаленні тістомісильної машини слід обов'язково передбачати просту і зручну систему очищення від залишків тіста, зручність обслуговування робочої камери. Надважливим фактом є підвищення ефективності замісу та пластифікації, а також надійності роботи, важливе значення має раціональна форма робочих органів і їх кількість в камері. Метою кваліфікаційної роботи є: застосування знань при вирішенні даної технічної задачі, а саме дослідження і удосконалення тістомісильної машини.
Опис
Ключові слова
тістомісильна машина, замішування тіста, робоча камера, хлібопекарська галузь
Бібліографічний опис