Проєкт їдальні для малозабезпечених верств населення у Хаджибейському р-ні м. Одеса
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Одним із пріоритетних напрямів інтеграції України до європейського співтовариства є створення ефективного механізму соціального захисту громадян від бідності у всіх її формах. На виконання цього завдання передбачається реформувати національне законодавство відповідно до міжнародних соціальних стандартів та запровадити в нашій державі нові адресні, взаємоузгоджені й системні заходи соціального захисту малозабезпечених осіб. А послідовне й комплексне проведення реформ залежатиме також і від здійснення наукових досліджень та теоретичних узагальнень у цій сфері. Питання соціального захисту малозабезпечених осіб досі не були предметом окремого наукового дослідження, а тому важливим є з’ясування проблем, які стосуються визначення правових ознак малозабезпеченості, розмежування її видів та співвідношення із суміжними поняттями, обґрунтування основ побудови і взаємодії різних за видами та організаційноправовими формами програм соціального захисту малозабезпечених осіб, визначення стандартів такого захисту тощо. Чинне законодавство України у цій сфері є доволі чисельним, несистемним та містить значну кількість неузгоджених правил, нечітко визначає зміст соціальних зобов’язань щодо малозабезпечених осіб, встановлює подвійні соціальні стандарти їх здійснення або ж не передбачає механізмів реалізації відповідних прав. Неврегульованими є визначення правових умов і процедури надання малозабезпеченим особам соціального житла та деяких соціальних послуг.
Проєкт їдальні дозволить охопити гарячим харчуванням 100% малозабезпечених верст населення.
Метою кваліфікаційної роботи є проєкт їдальні для малозабезпечених верств населення
Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання:
- провести аналіз регіонального ринку послуг підприємств харчування заданого регіону й вибір типу підприємства.
- розробити концепцію підприємства.
- розробити сбалансоване комплесне меню їдальні для малозабезпечених верств населення.
- скласти виробничу програму їдальні для малозабезпечених верств населення і встановити перелік виробничих цехів, які необхідно спроектувати для її забезпечення.
- провести розрахунок заготівельних та доготівельних цехів закладу, беручи за основу виробничу програму (розрахувати обладнання, чисельність працівників та площу);
- розробити рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на підприємстві.
- розрахувати показники економічної ефективності проєкту їдальні для малозабезпечених верств населення й встановити рівень рентабельності, середній чек закладу та термін окупності проєкту.
Опис
Ключові слова
їдальня, харчування, малозабезпечені верстви населення, меню, виробнича прграма, цех