Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 11
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву карамелі з помадною начинокю «Мрія» та карамелі з молочно-горіховою начинкою «Маскарад» в карамельному цеху кондитерської фабрики.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Ющина Максима ІгоровичаСучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 90001: 2000. Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань, тим самим постійно скорочуючи загальний імпорт солодощів в Україні. Кондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, - одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн. продукції на рік,що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордон. При цьому, у 2016 році порівняно з 2015 роком Україна скоротила експорт кондитерських виробів. Імпорт кондитерської продукції в Україну за вказаний період скоротився на 46,4 % до 44,17 тис. тонн, в грошовому виразі -- на 4,8 %, до 173,72 млн. доларів. При нарощені темпів приросту кондитерської промисловості та скорочені імпорту, це означає, що виробники почали переорієнтовуватись на внутрішній ринок через зростання внутрішнього споживання кондитерських виробів та солодощів. Необхідно відмітити, що загальний обсяг споживання кондитерських виробів щорічно зростає. Експерти пояснюють це підвищенням доходів населення та зміною культури споживання солодощів. Рівень споживання кондвиробів в Україні складає 15 кг на душу населення в рік, при цьому за цим показником Україна є на 8 місці в світі. Найбільше смакують шоколадні цукерки та шоколад з різними начинками, а також вафлі та торти.
- ДокументЗапровадження виробництва бубликів Українських 0,1 кг та булочок рівненських в/г 0,2 кг з застосуванням сучасного технологічного обладнання в хлібопекарному цеху.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Толоки Яни ОлексіївниВ Україні хлібні вироби готують із житнього борошна - сіяного, обдирного, обойного сортів і пшеничного вищого, першого, другого та обойного сортів або їх суміші. Як домішки при виробництві певних видів хліба до основного сорту борошна можуть додатись кукурудзяне, вівсяне, ячмінне борошна, а також борошно бобових: соєве, горохове, різних видів. Прості види хліба виготовляють лише із борошна, дріжджів, солі та води. Хліб є одним із самих геніальних витворів людства. Асортимент виробів, що виготовляють хлібопекарськими підприємствами України, нараховує понад 1000 найменувань. Раніше асортимент хлібобулочних виробів, що вироблялись на хлібозаводах, обумовлювався, головним чином, умовами виробництва і диктатом комплексно-механізованих ліній, то тепер, умови виробництва і склад устаткування визначаються асортиментом і попитом. До складу поліпшених різновидностей хліба додатково можуть входити патока борошняна заварка, цукор, іноді жир, кмин, коріандр, аніс. Булочні вироби, здобні вироби виготовляють в основному із пшеничного борошна вищого і першого сорту у вигляді батонів, плетінок, фігурних виробів. До рецептури булочних, здобних виробів входить основна сировина та додаткова - цукор і жир, молочні, яєчні, плодово-ягодні види сировини, ароматизатори та інші підприємства переходять на порційні способи приготування тіста, організовують при заводах пекарні, впроваджуються прискорені технології виробництва хліба, що дозволяє оперативно змінювати асортимент, своєчасно реагувати на потреби ринку. На даний час в загальному об’ємі виробництва хліб із суміші житнього обдирного і пшеничного сортового борошна складав 38%, із пшеничного борошна 1-го сорту - 29%, булочні та здобні вироби - 11%, бубличні вироби - 0,5%; сухарні - 0,1%; інші - 0,6%.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву цукрового печива «Комбайнер» та заварних пряників «Журавлинні» в цеху борошняних виробів кондитерської фабрики.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Песецького Іллі ІвановичаКондитерська промисловість України – одна з найважливіших галузей харчової промисловості. Обсяг виробництва кондитерської промисловості становить 3 % ВВП країни. Сьогодні кондитерська промисловість України – це 28 великих спеціалізованих підприємств і об’єднань, а також маса дрібних цехів. Сукупна потужність 28 великих кондитерських фабрик складає близько 625 тис. т. у рік. Напевне, багато хто ще пам’ятає полюси солодкої пропозиції за радянських часів – гірку льодяників бляклих кольорів на прилавку кожного гастроному і цукерки «Метеорит», коробку яких треба було «діставати по блату». Десь посередині знаходились невиразні псевдо шоколадні «батончики». Виробник не був зацікавлений ні в якості, ні в кількості виготовленої продукції – збут було гарантовано в будь – якому разі. Дефіцит, який періодично виникав, перетворював цей бідненький пейзаж на пустелю голих магазинних полиць, в якій оазами виглядали підпільно – приватні торгівці саморобними солодощами на погано обструганих паличках. З відновленням незалежності відкрилися кордони. Українці з захопленням зустріли іноземних гостей – сотні небачених раніше видів кондитерських виробів в яскравих обгортках. Безперечним лідером продаж став справжній шоколадний батончик «Снікерс». Вітчизняні кондитери тимчасово втратили свої позиції. Відродження почалося дещо пізніше з іноземних інвестицій в цю галузь
- ДокументЗапровадження виробництва хліба обіднього формового 0,75 кг та рогаликів фруктових в/г 0,15 кг з застосуванням сучасного технологічного обладнання в пекарні м. Березівка Одеської області.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Манукян Каріне АрсенівниХарчова промисловість України є однією зі стратегічних галузей розвитку вітчизняної економіки. Вона покликана забезпечувати стабільне постачання населення необхідними якісними продуктами харчування і виступає важливою ланкою формування продовольчої безпеки держави й експортного потенціалу країни. Першочергове місце у споживчому кошику займає хліб. Хліб був і залишається одним з основних продуктів харчування населення нашої країни. Кількість щоденного споживання хліба населення України дозволяє вважати його одним з найважливіших продуктів харчування. Хлібопекарська промисловість України є однією з основних галузей харчової промисловості, яка за виробничими потужностями, механізацією технологічних процесів, асортиментом спроможна забезпечити населення різними видами хлібних виробів, що має важливе значення для підтримки соціальної стабільності в суспільстві. В Україні щороку виробляється близько 7 млн т хліба та хлібобулочних виробів, або 130 кг на душу населення. Цінність хліба в тому, що він містить майже всі поживні речовини, необхідні людині. При правильній технології виробництва вся маса хліба (100 %) є їстівною. З розвитком ринкових відносин у суспільстві відбулось роздержавлення і реструктуризація хлібопекарської галузі, виникла велика кількість пекарень, відроджується домашнє хлібопечення. Відродження пекарень відбувається на якісно новому технічному рівні з впровадженням сучасних технологій, сучасного технологічного обладнання. У великих містах пекарні доповнюють асортимент виробів, що виготовляються потужними хлібозаводами. На пекарнях, розташованих у сільській місцевості, невеликих населених пунктах, виготовляють відносно широкий асортимент виробів. Це подовий і формовий хліб, булочні, здобні вироби.
- ДокументПроектування потоково-механізованих ліній по виробництву льодяникової карамелі «М’ятна» та карамелі з желейною начинкою «Бананова» в карамельному цеху кондитерської фабрики.(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Технологічне, 2023) Макарової Надії СергіївниСучасний кондитерський ринок України є одним з найбільших секторів харчової промисловості, характеризується стабільністю та стрімким зростанням, а також показує низький рівень вразливості до негативних спадів в економіці країни та світу в цілому. На всіх провідних підприємствах галузі впроваджені та функціонують системи менеджменту якості за версією ISO 90001: 2000. Сьогодні український кондитерський ринок майже нічим не відрізняється від європейського, оскільки вітчизняні виробники пропонують різноманітний асортимент кондитерської продукції своїм споживачам, який налічує близько 1000 найменувань, тим самим постійно скорочуючи загальний імпорт солодощів в Україні. Кондитерська галузь, де працює 170 тисяч фахівців, - одна з найрозвиненіших у харчовій промисловості нашої країни. Загальний обсяг виробництва становить понад 1 млн продукції на рік, що дає змогу не лише повністю забезпечити потреби внутрішнього ринку, а й експортувати її у значних обсягах за кордон. При цьому, у 2016 році порівняно з 2015 роком Україна скоротила експорт кондитерських виробів. Імпорт кондитерської продукції в Україну за вказаний період скоротився на 46,4 % до 44,17 тис. тонн, в грошовому виразі -- на 4,8 %, до 173,72 млн. доларів. При нарощені темпів приросту кондитерської промисловості та скорочені імпорту, це означає, що виробники почали переорієнтовуватись на внутрішній ринок через зростання внутрішнього споживання кондитерських виробів та солодощів.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »