Научное обоснование производства мясных консервов по ресурсосберегающей технологии
Вантажиться...
Дата
1988
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОТИПП
Анотація
Диссертация на соискание ученой степени доктора технических наук по специальности 05.18.13 - Технология консервированных пищевых продуктов. В диссертационной работе разработана ресурсосберегающая технология комбинированных мясных консервов высокой пищевой ценности на основе рационального использования крови убойных животных. На основе проведенных теоретических исследований в области ресурсосберегающей технологии предложена схема переработки крови убойных животных на пищевые цели. Это позволяет не только увеличить сырьевые ресурсы, но и повысить степень безвредности фаршевых консервов нитритного посола с одновременным улучшением их пищевых качеств. Создано устройство, позволяющее получать структурат заданного химического состава, механизировать процесс его удаления из крови, что позволяет рекомендовать промышленности расширение переработки крови ее дефибринированием.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - Технологія консервованих харчових продуктів. В дисертаційній роботі розроблена ресурсозберігаюча технологія комбінованих м'ясних консервів високої харчової цінністю на основі раціонального використання крові забійних тварин. На основі проведених теоретичних досліджень в області ресурсозберігаючої технології запропонована схема переробки крові забійних тварин на харчові цілі. Це дозволяє не тільки збільшити сировинні ресурси, а й підвищити ступінь нешкідливості фаршевих консервів нітритного засолу з одночасним поліпшенням їх харчових якостей. Створено пристрій, що дозволяє отримувати структурат заданого хімічного складу, механізувати процес його видалення з крові, що дозволяє рекомендувати промисловості розширення переробки крові її дефібрінірованіем.
Dissertation for the degree of Doctor of Technical Sciences in the specialty 05.18.13 - Technology of canned food products. In the thesis the resource-saving technology of combined meat canned food of high nutritional value is developed on the basis of rational use of blood of slaughter animals. Based on the theoretical studies in the field of resource-saving technology, a scheme for processing blood of slaughter animals for food purposes is proposed. This allows not only to increase raw material resources, but also to increase the degree of harmlessness of the minced canned nitrite salting with simultaneous improvement of their nutritional qualities. A device has been created that makes it possible to obtain the structure of a given chemical composition, to mechanize the process of its removal from the blood, which allows the industry to recommend the extension of the processing of blood by its defibrination.
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.13 - Технологія консервованих харчових продуктів. В дисертаційній роботі розроблена ресурсозберігаюча технологія комбінованих м'ясних консервів високої харчової цінністю на основі раціонального використання крові забійних тварин. На основі проведених теоретичних досліджень в області ресурсозберігаючої технології запропонована схема переробки крові забійних тварин на харчові цілі. Це дозволяє не тільки збільшити сировинні ресурси, а й підвищити ступінь нешкідливості фаршевих консервів нітритного засолу з одночасним поліпшенням їх харчових якостей. Створено пристрій, що дозволяє отримувати структурат заданого хімічного складу, механізувати процес його видалення з крові, що дозволяє рекомендувати промисловості розширення переробки крові її дефібрінірованіем.
Dissertation for the degree of Doctor of Technical Sciences in the specialty 05.18.13 - Technology of canned food products. In the thesis the resource-saving technology of combined meat canned food of high nutritional value is developed on the basis of rational use of blood of slaughter animals. Based on the theoretical studies in the field of resource-saving technology, a scheme for processing blood of slaughter animals for food purposes is proposed. This allows not only to increase raw material resources, but also to increase the degree of harmlessness of the minced canned nitrite salting with simultaneous improvement of their nutritional qualities. A device has been created that makes it possible to obtain the structure of a given chemical composition, to mechanize the process of its removal from the blood, which allows the industry to recommend the extension of the processing of blood by its defibrination.
Опис
Чиркина, Т. Ф.
Научное обоснование производства мясных консервов по ресурсосберегающей технологии [Текст] : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : спец. 05.18.13 "Технология консервированных пищевых продуктов" / Чиркина Тамара Федоровна ; Одес. технол. ин-т пищевой пром-сти им. М.В. Ломоносова. – Одесса : ОТИПП, 1988. – 31 с.
Ключові слова
консервы мясные, консервирование мяса, мясные фарши, реологические свойства, тепловая обработка мяса, технология консервирования, пищевая ценность мясопродуктов, консерви м'ясні , консервування м'яса , м'ясні фарші , реологічні властивості , теплова обробка м'яса , технологія консервування , харчова цінність м'ясопродуктів, canned meat , canning of meat , minced meat , rheological properties , meat heat treatment , canning technology , nutritional value of meat products