Модернізація ковшового бланширувача
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту
Анотація
Об'єктом дипломного проекту є стрічковий ковшовий бланширувач
марки БК. Мета роботи: удосконалення процесу бланширування овочів і
модернізація апарата марки БК.
У процесі виконання дипломного проекту проведені технологічний та
кінематичний розрахунки, виконані розрахунки на міцність та силовий
розрахунки потужності, необхідної для приводу бланшширувача.
Також, описано пристрій і принцип дії, наведена класифікація
бланширувачів, та обґрунтування обраної конструкції.
Проект містить відомості про монтажні, налагоджувальні та ремонтні
роботи, а також правила безпеки та правила експлуатації машини.
В результаті технологічного розрахунку бланшувача марки БК була
визначена продуктивність по моркві: G=1400 кг/год.
При виконанні дипломного проекту:
• розглянуто технологію бланшування овочів, зокрема моркви;
• вивчено будову та принцип роботи бланширувачів, правила їх
експлуатації та монтажу на підприємствах, а також ознайомилась з заходами
безпеки при роботі;
• виконано технологічний розрахунок в результаті чого було визначено:
загальні витрати тепла в бланширувачі, а також витрати пари;
• виконано силовий розрахунок, за яким знайдено потужність мотора-
варіатора N= 1,1кВт, а також коефіцієнт корисної дії = 80%, що показує
високу продуктивність апарата.
Опис
Ключові слова
бланшування, термообробка, овочі, ковшовий бланширувач, витрати тепла, витрати пари, витрати води, економічність