Група 4МХ-54

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 30
  • Документ
    Проект портового холодильника для зберігання цитрусових ємністю 520 тон, м. Умань
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Юзефович Андрій Олександрович
    Застосування штучного холоду – важлива умова зберігання якості і зниження витрат харчових продуктів при їх заготівлі, транспортуванні, зберіганні, переробці та реалізації. Основні ланки цього ланцюга повинні бути повністю забезпечені холодом як в кількісному, так і в якісному відношенні. Завданнями холодильного підприємства є термічна обробка і зберігання великих мас швидкопсувних продуктів, організація безперервного холодильного ланцюга і виробництво продукції з використанням штучного холоду, створення спеціального технологічного режиму на всіх стадіях її промислової переробки, систематичне підвищення ефективності виробництва шляхом найбільш повного використання виробничих ресурсів робочого часу. Широке застосування холоду в усіх галузях харчової промисловості дозволяє забезпечити ритмічність виробництва, раціональне використання основних фондів,високу якість продукції. В даний час стоїть задача створення і впровадження у виробництво сучасних і високопродуктивних і цілком автоматизованих технологічних апаратів для збереження і переробки харчових продуктів. Ємність внутрішнього ринку холодильних складів далека від насичення, тому що запити клієнтів часто є унікальними, що обумовлює необхідність проектування «під замовника», але при цьому лише деякі великі компанії мають можливість побудувати холодильні склади для власних потреб у зв'язку з високою вартістю таких робіт. Біля однієї третини (29,4%) споживачів потребують холодильних складах вже через 1-2 роки, що свідчить про значний потенціал ринку. Джерелами створення мікроклімату в холодильних складах є холодильні (морозильні) агрегати на основі компресорів, від потужності яких залежить температурний діапазон обладнання.
  • Документ
    Розробка компресорного цеху розподільчого холодильника ємністю 820 тон, м. Черкаси
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Шевченко Максим Олесандрович
    Темою дипломного проекту передбачається розробка компресорного цеху розподільчого холодильника ємністю 820 тон, м. Черкаси. Черка си — місто, обласний і районний центр в Україні, центр Черкаської міської громади, промисловий центр Центрального економічного району, значний культурний та освітній осередок. Відоме з XIII століття і за час свого існування відіграло певну роль в історії всієї України. Черкаси були осередком формування Козаччини, мешканці міста брали безпосередню участь у Хмельниччині та Коліївщині. Зростання міста після отримання статусу обласного центру призвело до перетворення його у великий промисловий центр і головний культурний осередок цілого регіону. Черкаси розташовані на правому березі Кременчуцького водосховища, створеного у середній течії Дніпра. Адміністративно місто поділяється на 2 міських райони — Придніпровський і Соснівський, до останнього також належить селище Оршанець. Населення міста — 269 836 осіб (01.01.2022). Черкаси розташовані на високому правому березі головної річкової артерії України — Дніпра, зокрема, створеного в його середній течії Кременчуцького водосховища, через яке збудовано чи не найбільший містдамбу в Україні. Рельєф історичної частини міста сформували Замкова гора, на якій розташовувався Черкаський замок, та численні яри в Соснівці. Але більша частина міста розташована на рівнині. Інтенсивна урбанізація спотворила історичний природний ландшафт дніпровських пагорбів у Черкасах. Особливо руйнівними виявилися дії радянських містобудівників. Панорама з Пагорба Слави і вид на Долину Троянд та водосховище.
  • Документ
    Проект розподільчого холодильника ємністю 420 тон, м. Харків.
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Червоний Артем Олегович
    Холодильна споруда, що проектується призначена для охолодження, заморожування і тривалого зберігання харчових продуктів. даний холодильник відноситься до розподільних. Такі холодильники призначені для рівномірного постачання населенню продуктів харчування протягом усього року. Холодильник планується розмістити в місті Харкові. У сезон заготовок на розподільному холодильнику створюють резервні запаси продуктів. На розподільні холодильники продукти надходять з виробничих і заготівельних холодильників в охолодженому і замороженому видах. Тому на розподільних холодильниках в основному тільки зберігають охолоджені та заморожені вантажі. Продукти зберігаються протягом тривалого часу (до 3 - 6 міс. і більше). При порушенні теплового режиму перевезення для вантажів, передбачають невеликі камери доморожування. Розподільні холодильники бувають універсальні та спеціалізовані (для м'яса, риби, фруктів і т.п.). До складу розподільних холодильників часто входять цехи з виробництва морозива, водяного та сухого льоду, цехи для фасування і заморожування фруктів і овочів, а також для фасування масла, м'яса та інших продуктів. Такі підприємства називають холодокомбінатами. У камерах зберігання підтримується темпра від +4° до -20°, в морозилках до -35° при відносить, вологості повітря від 80 до 95%. Розподіл холодильної ємності по температурного режиму змінюється в залежності від кількості та асортименту продуктів, зрушень у сезонності їх виробництва; для розподільних холодильників у перспективі приймається: для охолоджених продуктів - 55%, морожених - 30%, універсального режиму зберігання (0°-:-18°) - 15%. В останні роки застосовуються конструктивні і планувальні прийоми, що зменшують природну усушку, що поліпшують умови прийому та видачі вантажів: теплозахисні «сорочки» покриття і зовнішніх стін, дозволяють значно знизити втрати продуктів, охолоджувані приймальні та експедиційні приміщення замість відкритих платформ, охолодження в літній даху час водою та ін. У ряді країн побудовані багатоповерхові холодильники, в яких ліфти замінені пандусами (ухил 3-6%), забезпечують можливість доставки вантажів самохідним транспортом (електрокари, тягачі тощо) на будь-який поверх до місця складування. Це особливо зручно при транспортуванні вантажних пакетів на піддонах методом наскрізної пакетизации від підприємств-виробників до одержувачів.
  • Документ
    Розробка системи охолодження для торгового центру площею 1020 м. кв. тон, м. Кропивницький
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Філоненко Ілля Михайлович
    Найдавнішою, найбільшою і важливою галуззю застосування принципу охолодження є харчова промисловість. На єгипетських фресках 2500 р. до н.е. ми бачимо, як раби мають великими опахалами над наповненням водою глиняними посудинами, охолоджуючи таким чином питну воду. У давньогрецькій та давньоримській літературі ( описання Протагора, Голена, Гіппократа, Плінія, Афена) згадується про використання снігу та льоду для охолодження напоїв. З літературних джерел середньовіччя відомо, що для дворів каліфа Мекки і каїрського султана доставляли верблюжими караванами сніг із сирійських та ліванських гір. В Європі – Іспанії та Португалії – після хрестових походів почав розповсюджуватися пористий глиняний посуд, призначений для охолодження питної води. Слід зазначити, що глиняні глечики з Мохача, що застосовувалися в Угорщині з цією метою, з’явилися саме в той час. Нова ера поклала початок першим свідомим дослідам, пов’язаним із зберіганням продуктів способом охолодження. Парацельс (1493-1514рр.) в «Арчидохе» повідомляє про процедуру, за допомогою якої взимку можна підвищити вміст спирт у вині шляхом виморожування води : « Те, що вимерзає, відкинь, те, що не вимерзає, по суті своїй складає spiritus vini». Флорентієть Пріспіо Кодтелло у 1660 р. відкрив кафе у Парижі, де продавав морозиво, одержане заморожуванням фруктового соку за допомогою суміші льоду і солі.
  • Документ
    Розробка холодильної установки для їдальні оздоровчого комплексу на 200 відвідувачів, м. Луцьк
    (ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2022) Стоянов Олександр Степанович
    Темою дипломного проекту передбачається розробка холодильної установки для їдальні оздоровчого комплексу на 200 відвідувачів, м. Луцьк. Луцьк — місто обласного значення на заході України, адміністративний центр Волинської області та Луцького району. Історичний, релігійний, політичний, освітній, промисловий та економічний центр Волині. Сучасний Луцьк — знаходиться на північному заході України. Із заходу на схід, із півночі на південь він розкинувся відповідно на 10 і 15 км. Місто розташоване у поліській і лісостеповій фізикогеографічних зонах. Під час російського вторгнення в Україну, російські війська двічі завдали ракетного удару по Луцькому військовому аеродрому: 24 лютого та 11 березня. Ці атаки належали до серії ударів по українських військових об'єктах. 27 березня ворог атакував ракетами луцьку нафтобазу. Місто стало приймати переселенців з регіонів України, постраждалих від війни, у гуртожитки та хостели. У місті сформували батальйон оперативного реагування «Луцьк», проводяться навчання дій в умовах воєнного стану. Саме тому можна із впевненістю говорити про те, що створення оздоровчих комплексів саме у цьому регіоні є актуальною проблемою. Здорове харчування – це здоров’я споживачів, які користуються його основними принципами. Здорове харчування — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань. Дотримання правил здорового харчування в поєднанні з регулярними фізичними вправами, скорочує ризик хронічних захворювань і розладів, таких як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет, підвищений тиск і рак.