Переглянути
Нові надходження
Зараз показуємо 1 - 5 з 13
- ДокументМеханізм формування трудових ресурсів на підприємстві «АТ Ельворті»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Чебан В.І.Актуальність дослідження. Кардинальні зміни в економіці України в останні роки вимагають всебічного налізу господарського механізму формування трудових ресурсів. Це пов’язано також із зростанням їх ролі в умовах становлення ринкових відносин. Необхідні нові методи та форми регулювання трудових ресурсів, адекватні сучасному етапу економічного розвитку та використання робочої сили, складним процесам формування дійового механізму стимулювання підвищення продуктивності праці та економії робочої сили на основі прогнозної інформації. Людина в системі виробництва та економічних відносин посідає центральне місце. Вона визначає цілі та напрями розвитку виробництва, організовує його, виробляє товари та здійснює послуги для свого життя та розвитку. Ефективність економіки будь-якого суспільства в першу чергу визначається якістю наявних трудових ресурсів і способом їх впровадження в виробництво, адже основною продуктивною силою є люди з їхніми здібностями та можливостями. Якісне відтворення людських ресурсів, формування трудового потенціалу та раціональне його використання – все це залежить від управління людськими ресурсами на всіх рівнях. Відоме гасло «Кадри вирішують все» в умовах демократизації суспільства та ринкової економіки набуває неабиякого значення. Необхідна нова концепція формування трудових ресурсів, місце та роль яких визначається зростанням значимості людського фактору в виробництві матеріальних і духовних цінностей, посиленням залежності результатів діяльності підприємств від якості, мотивації та характеру використання робочої сили
- ДокументШляхи підвищення прибутку на ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Федій Ю.М.Випускна робота містить 92 сторінки, 28 таблиць, 12 рисунків, список використаних джерел з 30 найменувань, 1 додаток. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є визначення поняття прибуток та розробка заходу з підвищення прибутку ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат». Для досягнення поставленої мети поставлені наступні завдання: розкрити теоретичні та методичні основи поняття «прибуток підприємства», розглянути його види та функції; вивчити розподіл, використання та управління прибутком підприємства; розглянути існуючі шляхи підвищення прибутку підприємства; провести аналіз та характеристику стану хлібопекарської галузі України; проаналізувати стан внутрішнього середовища та розрахувати основні техніко-економічні показники виробногогосподарської діяльності ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат»; запропонувати захід щодо підвищення прибутку підприємства; оцінити ефективність та вплив запропонованого заходу на основні техніко-економічні показники виробничо-господарської діяльності підприємства. Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи бакалавра є процеси підвищення прибутку підприємства. Предметом бакалаврської роботи є теоретичні та методичні основи підвищення прибутку підприємства. За результатами роботи сформульовано висновки щодо підвищення прибутку підприємства. Одержані результати можуть бути використанні на підприємствах хлібопекарської галузі як заходи з підвищення їх прибутку та конкурентоспроможності.
- ДокументПроблеми та перспективи розвитку малого підприємництва на прикладі ТОВ «СПЕЦОДЕССЕРВІС»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Морар М.М.Кваліфікаційна робота бакалавра містить 70 сторінок, 22 таблиці, 3 рисунки, список літератури з 34 найменувань. Мета виконання роботи дослідження ступеня розвитку підприємства та аналіз його діяльності. Об’єктом дослідження є процес підвищення ефективності діяльності на основі комплексного аналізу техніко-економічних показників досліджуваного підприємства. Предметом дослідження є ефективність діяльності підприємства ТОВ «СПЕЦОДЕССЕРВІС». Завданнями роботи передбачено: –проаналізувати значення малого та середнього бізнесу в ринковій економіці; –дослідити сучасні концепції організації малого та середнього бізнесу в різних країнах; – з’ясувати проблеми і перспективи розвитку малого і середнього бізнесу; –проаналізувати закордонний досвід підтримки малого та середнього бізнесу; –надати характеристику діяльності досліджуваного підприємства; –проаналізувати стан господарської діяльності підприємства завдяки дослідження рівня та динаміки економічних показників його діяльності; –проаналізувати рівень ефективності використання основних виробничих фондів та виявити можливі резерви підвищення цього процесу в ТОВ «СПЕЦОДЕССЕРВІС»; – за допомогою економіко-математичних методів та інструментарію статистики надати аналіз динаміки фондовіддачі; – розробити та обґрунтувати рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності Товариства. За результатами дослідження сформульовані рекомендації можуть застосовуватися для підвищення ефективності діяльності підприємства. Практична значущість отриманих результатів дослідження полягає в тому, що вони можуть бути використані для дієвого формування підвищення ефективності діяльності даного підприємства.
- ДокументШляхи підвищення економічної ефективності виробництва ТОВ «Тростянецьхліб»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Лахтіонова А.І.КРБ містить 78 сторінок, 20 таблиць, 5 рисунків, список літератури з 42 найменувань. Метою виконання роботи є визначення шляхів підвищення економічної ефективності виробництва ТОВ «Тростянецьхліб» Об’єктом аналізу, узагальнень і дослідження виступають підприємство хлібопекарської галузі України ТОВ «Тростянецьхліб» Завданням роботи передбачено: розглянути теорію підвищення ефективності виробництва, дослідити промисловий об’єкт, провести усесторонній аналіз виробничо-господарської діяльності, запропонувати заходи поліпшення ефективності виробництва. Для вирішення поставлених у роботі завдань було використано загальнонаукові й прикладні методи дослідження: емпіричний, факторний, ситуаційний аналіз; системний аналіз і метод групування. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення економічної ефективності виробництва ТОВ «Тростянецьхліб».
- ДокументШляхи підвищення прибутку та рентабельності на ТОВ «Форес»(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Економічне, 2022) Корнєєва I.О.КРБ містить 74 сторінок, 23 таблиць, 5 рисунків, список літератури з 22 найменувань. Основною метою й завданнями кваліфікаційної роботи є проведення аналізу формування й використання прибутку підприємства в попередніх періодах, виявлення закономірностей формування прибутку даної галузі харчової промисловості на прикладі конкретного підприємства, пошук шляхів і відповідних їм заходів щодо підвищення прибутку в плановому періоді. Об'єктом дослідження даної кваліфікаційної роботи є діяльність ТОВ «Форес». На сьогоднішній день підприємство є одним з відносно великих виробників майонезу, який задовольняє потреби, головним чином, споживачів південних регіонів України. Предметом дослідження є прибуток ТОВ «Форес». Основними джерелами економічної інформації стали законодавчі, інші нормативні акти і постанови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента України з питань регулювання оподаткування, офіційні статистичні матеріали, навчально-аналітична література, періодичні економічні видання, електронні ресурси, матеріали фінансової та статистичної звітності досліджуваного підприємства за два роки. Для вирішення поставлених у роботі завдань було використано загальнонаукові й прикладні методи дослідження: емпіричний, факторний, ситуаційний аналіз; системний аналіз і метод групування. За результатами виконаної роботи сформульовані пропозиції з підвищення економічної ефективності виробництва ТОВ «Тростянецьхліб».
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »