Удосконалення технології ігристих вин ПрАТ «Артвайнері» за допомогою методів сенсорного аналізу

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології вина та сенсорного аналізу
Анотація
В кваліфікаційній роботі вирішено завдання формування панелі відібраних випробувачів для проведення сенсорного аналізу ігристих вин за допомогою розрізняльних методів «триангулярний» та баловий зі застосуванням 10– бальної шкали. Також було вивчено методи сенсорного профілю. В першому розділі кваліфікаційної роботи було розглянуто історію та сучасний стан виробництва ігристих вин у світі та на ПрАТ «Артвайнері», аналіз ситуації щодо ігристих вин на ринку, аналіз технології виробництва. У другому розділі наведено опис методів дослідження та матеріалів дослідження. Розроблено протокол сенсорного аналізу ігристих вин та сформовано робочі панелі досліджень. Зроблено статистичну обробку результатів проведених органолептичних досліджень білих ігристих вин ПрАТ«Артвайнері», проведено порівняльні дослідження ігристих вин Украйни та іноземних виробників. Розраховано економічну частину та охорону праці. Також було проведено удосконалення технології виробництва ігристих вин. У висновках проведено аналіз отриманих результатів. Приведений перелік використаних літературних джерел. Кваліфікаційна робота містить: - текстової частини – 108 стор. - таблиць – 12 табл. - ілюстрацій – 27 рис. - додатків – 7 стор.
Опис
Ключові слова
ігристі вина, «триангулярний» метод, баловий метод, сенсорний аналіз, ПрАТ «Артвайнері
Бібліографічний опис