Організація процесу виробництва м’яса кроликів та розширення асортименту м’ясної продукції з дієтичними властивостями
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології м’яса, риби і морепродуктів
Анотація
Переробка кроликів в теперішній час набирає усю більшу популярність. Це пов’язано з тим, що м’ясо кроликів відносять до дієтичного, а самі кролики відрізняються швидким ростом, що прискорює обертання коштів, які затрачені.
Дипломна кваліфікаційна робота бакалавра присвячена проектуванню цеху по переробки кроликів. Проведено розробку відділень по первинної переробки кроликів, виробництву з використанням м’яса кроликів ковбасних виробів, консервів і січених напівфабрикатів. Проведена розробка відділення по обробки і консервуванню технічної сировини - кролячих шкурок. Потужність цеху по переробки кроликів економічно обґрунтовані.
В проекті проведені необхідні технологічні розрахунки, у тому числі сировинні, складені технологічні схеми переробки кроликів і виробництва харчової і технічної продукції, визначені види і кількість технологічного обладнання та кількість працівників виробництва, встановлено розмір виробничої площі, проведені інженерно-технологічні розрахунки, визначені економічні показники та термін окупності цеху по переробки кроликів та виробництву харчової і технічної продукції. Розроблені заходи по техніки безпеки і охороні навколишнього середовища
Дипломний проект викладений на сторінках розрахунково- пояснювальної записки та листах графічного матер
Опис
Ключові слова
кролі, ковбасни вироби, консерви