Технологічна експертиза виробництва ряжанки 2,5% термостатним способом в умовах ТОВ «Гормолзавод №1», м. Одеса
Вантажиться...
Дата
2023
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Мета та завдання – розроблення процедур технологічної експертизи
для виробництва ряжанки 2,5% термостатним способом в умовах ТОВ
«Гормолзавод» №1 та обґрунтування плану НАССР..
Завдання роботи:
1. Ознайомитися з структурою підприємства ТОВ «Гормолзавод» №1;
2. Надати характеристику сировини та матеріалів, які використовуються
у технологічному процесі виробництва ряжанки 2,5% термостатним
способом, відповідно до чинної нормативної документації;
3. Зробити аналіз та обґрунтувати схему технологічного процесу та
технологічно-транспортного обладнання виробництва ряжанки термостатної
в умовах підприємства ТОВ «Гормолзавод» №1;
4. Провести аналіз та ідентифікувати небезпечні чинники на кожному
етапі технологічного процесу, визначити суттєві небезпечні чинники та
розробити НАССР-план виробничого процесу;
5. Запропонувати заходи та схеми контролю щодо охорони праці,
пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища при виробництві
ряжанки термостатної 2,5%.
6. Зробити оцінку економічної ефективності впровадження системи
НАССР.
Об’єкт дослідження: ряжанка термостатна 2,5% ТОВ «Гормолзавод»
№1, м. Одеса.
Предмет дослідження: нормативні документи, що регламентують
виробництво ряжанки в умовах ТОВ «Гормолзавод» №1,рецептура,
технологія, техно-хімічний контроль, небезпечні чинники технології,
НАССР-план виробництва бринзи з прянощами.
Дипломний проект представлено пояснювальною запискою та
графічною частиною. У пояснювальній записці дипломного проекту
розглянуто історію та структуру підприємства ТОВ «Гормолзавод» №1, м.
Одеса, опис сировинної зони; асортимент даного підприємства, схеми та
опис технологічного процесу та технологічно-транспортного
обладнання,продуктовий розрахунок; описано технологічну експертизу
виробництва та стандартизацію продукції; розроблено план – НАССР для
виробництва ряжанки термостатної 2,5% в умовах ТОВ «Гормолзавод» №1,
м. Одеса; описано принципи охорони праці та навколишнього середовища
для даного підприємства; надано оцінку економічної ефективності
впровадження системи НАССР.
Робота обсягом 99 сторінок складається із вступу, 5 розділів, загальних
висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 28
найменувань (3 сторінки), 4 рисунки (3 сторінки), 26 таблиць (35 сторінок) та
додатку (6 сторінок).
Опис
Ключові слова
Технологічна експертиза, ряжанка, НАССР-план