Експертна оцінка вафель функціонального призначення та технології їх виробництва

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2023
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра Харчової хімії та експертизи
Анотація
Метою кваліфікаційної роботи є отримання жирової начинки з включенням плодів горобини звичайної, експертиза вафель з новою начинкою та технології їх виробництва. У першому розділі роботи наведено літературні данні щодо стану ринку вафельної продукції, аналізу класичних рецептур вафель і технологій їх виробництва, шляхів збагачення вафельного тіста і начинки для вафель фізіологічно активними речовинами або інгредієнтами, наведено складу ягід червоноплідної горобини й її властивостей. Другий розділ присвячено процесу розробки схеми дослідження та пошуку методів проведення досліджень. Третій розділ присвячений характеристиці антиоксидантів ягід червоної горобини, отриманню жирових начинок з горобиною, наданню їм оцінки і наповнених ними вафельних трубочок. У четвертому розділі розроблено технологію виробництва вафельних трубочок з горобиновою начинкою, розроблено план НАССР. У п’ятому і шостому розділі визначені шляхи організації охорони праці та навколишнього середовища, розраховано техніко-економічне обґрунтування ефективності дослідження та впровадження його у виробництво. Об’єкт дослідження: технологія вафель, технологічна експертиза виробництва функціональних вафель з жировою горобиновмісною начинкою. Предмет дослідження: функціональні вафлі з включенням ягід горобини, небезпечні чинники. Наукова новизна роботи полягає в обґрунтуванні доцільності отримання нового виду жирової начинки для вафель функціонального призначення, отриманні вафель з цією начинкою, експертна оцінка нових вафель і технології їх виробництва. Робота обсягом 123 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 70 найменувань (8 сторінок), 6 рисунків (3 сторінки), 26 таблиць (20 сторінок) та додатку (13 сторінок).
Опис
Ключові слова
жирові начинки, технологія вафель, функціональні продукти, плоди горобини, небезпечні чинники, план НАССР
Бібліографічний опис