Комплекс кріозахисту рослинної сировини при холодильному консервуванні

Вантажиться...
Ескіз
Дата
1998
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОДАХТ
Анотація
Дисертація на здобуття наукового ступеню кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.ІЗ. - технологія консервованих продуктів. Розроблено комплекс кріозахисту рослинної сировини (на прикладі плодів айви), який складається з ряду етапів, у тому числі сортовідбору, попередньої обробки кріопротекторами та вакуумування упакованого в поліетилен продукту. Вивчено вплив попередньої обробки плодів айви захисними речовинами на структурно-механічні та хімічні зміни у процесі заморажування і холодильного зберігання. Запропоновано можливий механізм кріозахисту рослинної тканини, який забезпечує максимальну технологічну зворотність заморожування. Розроблено технологію виробництва швидкозаморожених продуктів на підставі комплексу кріозахисту та запропонована універсальна технологічна схема. Розроблена та затверджена нормативно-технічна документація на виробництво швидкозамороженої айви за новою технологією.
Диссертация на соискание ученой степени кандидата технических наук по специальности 05.18.13 - технология консервированных продуктов. Разработан комплекс криозащиты растительного сырья (на примере плодов айвы), включающий ряд этапов, в том числе сортоотбор, предварительную обработку криопротекторами, состоящей из комбинаций ряда химических веществ, и вакуумирование упакованного в полиэтилен продукта. Изучено влияние предварительной обработки плодов айвы защитными веществами на структурно-механические и химические изменения в процессе замораживания и холодильного хранения. Предложен возможный механизм криозащиты растительной ткани, обеспечивающий максимальную технологическую обратимость процесса замораживания Разработана технология производства быстрозамороженных продуктов, включающая комплекс криозащиты и предложена универсальная технологическая схема. Разработана нормативно-техническая документация на производство быстрозамороженной айвы по новой технологии.
The dissertation on competition of a scientific degree of the candidate of engineering science on a speciality 05.18.13 - technology of preserving of products. The complex of crioprotection of vegetative raw material (on an example of fruits of a quince), including number of stages, including selection of sorts, preliminary processing by crioprotectors consisting of combinations of chemical substances and vacuuming of the product, packed into polythene, is developed. The influence of preliminary processing of fruits of a quince by protective substances on structural - mechanical and chemical changes is investigated during freezing and refrigerating storage. The possible mechanism of the crioprotection of a vegetative fabric ensuring the maximal technological convertibility of process of freezing is offered. The technology on manufacture of fastfrozen products including a crioprtection complex is developed and the universal technological circuit is offered. The scientific and technical documentation on manufacture of a fastfrozen quince on new technology is developed.
Опис
Доценко, Н. В. Комплекс кріозахисту рослинної сировини при холодильному консервуванні [Текст] : автореф. дис. ... канд. техн. наук : спец. 05.18.13 "Технологія консервованих продуктів" / Доценко Наталія Вікторівна ; наук. кер. Є. Г. Кротов ; Одес. держ. акад. харч. технологій. – Одеса : ОДАХТ, 1998. – 17 с.
Ключові слова
кріозахист, комплекс, айва, заморожування, захисні речовини, вакуумування, криозащита, комплекс, айва, замораживание, защитные вещества, вакуумирование, crioprotection, complex, quince, freezing, protective substances, vacuuming
Бібліографічний опис