Розробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області
Вантажиться...
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу
Анотація
Метою кваліфікаційної роботи магістра є розробка нової концепції роботи
готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в
смт. Затока Одеської області. Початок поширення захворювання COVID-19 в Ук-
раїні зафіксовано 3 березня 2020 року, коли підтвердився перший випадок хвороби
в Чернівецькій області. За даними МОЗ та РНБО станом на 25 серпня 2022 року в
Україні підтверджено 5 315 613 випадків[2] зараження SARS-CoV-2, з них 116 555
осіб померли, 4 880 967 одужали. Станом на 6 липня 2022 року Україна посідала 23
місце у світі (10-е в Європі) за кількістю зафіксованих випадків інфікування та 18-
е у світі (8-е в Європі) — за кількістю померла кількістю видужалих 22-е місце в
світі (9-е в Європі). Із-за пандемії у всьому світі і в т.ч. в Україні було прийнято
безліч карантинних заходів. Більше всього із-за пандемії постраждала туристична
індустрія та готельно-ресторанний бізнес. Попри всі проблеми індустрії вже в кінці
2021 року ситуація почала вирівнюватися, ресторани та готелі знову запрацювали
і здавалося, що ситуація у сфері туризму буде лише покращуватися. Але 24го лю-
того 2022 року із-за повномасштабного вторгнення Росії на територію України і
початку війни – ситуація в сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму знову
була катастрофічна. І все ж таки не зважаючи на всі випробування останніх років
готелі і ресторани почали пристосовуватися до нових умов сьогодення та продов-
жили працювати. Саме тому тема даної кваліфікаційної роботи дуже актуальна та
необхідна.
Кваліфікаційна робота складається з таких розділів:
- вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го-
тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту;
- першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під-
приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об-
ґрунтуванню нової концепції готелю;
- другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які
були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів
до готелю;
- третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро-
зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та
інших служб, основні положення по організації роботи;
- четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під-
приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну
структуру управління;
- п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство,
конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо-
зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч-
ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте-
нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за-
безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним
струмом, а також протипожежні заходи;
- шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь-
кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести-
ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та
прибутків.
Опис
Ключові слова
Moncastro, готельно-ресторанний комплекс, війна 2022, COVID-19, готельно-ресторанний бізнес в умовах COVID-19, готельно-ресторанний бізнес в умовах війни 2022