Розробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра готельно-ресторанного бізнесу
Анотація
Метою кваліфікаційної роботи магістра є розробка нової концепції роботи готельно-ресторанного комплексу «Moncastro» в умовах війни 2022 та COVID-19 в смт. Затока Одеської області. Початок поширення захворювання COVID-19 в Ук- раїні зафіксовано 3 березня 2020 року, коли підтвердився перший випадок хвороби в Чернівецькій області. За даними МОЗ та РНБО станом на 25 серпня 2022 року в Україні підтверджено 5 315 613 випадків[2] зараження SARS-CoV-2, з них 116 555 осіб померли, 4 880 967 одужали. Станом на 6 липня 2022 року Україна посідала 23 місце у світі (10-е в Європі) за кількістю зафіксованих випадків інфікування та 18- е у світі (8-е в Європі) — за кількістю померла кількістю видужалих 22-е місце в світі (9-е в Європі). Із-за пандемії у всьому світі і в т.ч. в Україні було прийнято безліч карантинних заходів. Більше всього із-за пандемії постраждала туристична індустрія та готельно-ресторанний бізнес. Попри всі проблеми індустрії вже в кінці 2021 року ситуація почала вирівнюватися, ресторани та готелі знову запрацювали і здавалося, що ситуація у сфері туризму буде лише покращуватися. Але 24го лю- того 2022 року із-за повномасштабного вторгнення Росії на територію України і початку війни – ситуація в сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму знову була катастрофічна. І все ж таки не зважаючи на всі випробування останніх років готелі і ресторани почали пристосовуватися до нових умов сьогодення та продов- жили працювати. Саме тому тема даної кваліфікаційної роботи дуже актуальна та необхідна. Кваліфікаційна робота складається з таких розділів: - вступу, в якому розглянуто основні задачі та напрямки підприємств го- тельно-ресторанного господарства регіону, актуальність мети даного проекту; - першого розділу, який присвячено аналізу регіонального ринку послуг під- приємств готельного господарства, дослідженню попиту, конкурентів, а також об- ґрунтуванню нової концепції готелю; - другого розділу, де наведено результати експериментальних досліджень, які були спрямовані на визначення попиту та основних побажань потенційних клієнтів до готелю; - третього розділу, в якому проведено технологічні розрахунки, підбір та ро- зрахунок чисельності персоналу, а також описання інженерно-експлуатаційних та інших служб, основні положення по організації роботи; - четвертого розділу, де проведено аналіз основних та додаткових послуг під- приємства, його відповідність сучасним стандартам, представлено організаційну структуру управління; - п'ятого розділу, де описана земельна ділянка, де розташоване підприємство, конструктивні характеристики та інженерні системи виробництва, наведені пропо- зиції по дизайну будови і приміщень. Представлено описання заходів по екологіч- ній безпечності та оцінці рівня екологічності підприємства, проведено аналіз поте- нційно небезпечних і шкідливих виробничих факторів, передбачено заходи по за- безпеченню безпечних умов праці, захисту працюючих від ураження електричним струмом, а також протипожежні заходи; - шостого розділу, що містить розрахунок показників фінансово-господарсь- кої та організаційно-економічної діяльності проектованого підприємства, інвести- ційних витрат на реалізацію проекту та проектованих показників їх окупності та прибутків.
Опис
Ключові слова
Moncastro, готельно-ресторанний комплекс, війна 2022, COVID-19, готельно-ресторанний бізнес в умовах COVID-19, готельно-ресторанний бізнес в умовах війни 2022
Бібліографічний опис