«Розробка технології страв оздоровчої дії з використанням м’яса білих риб

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технології ресторанного і оздоровчого харчування
Анотація
Технології страв з риб та рибних продуктів є найбільш привабливими для розробки нового продукту громадського харчування оздоровчої дії з використанням традиційної сировини. Зараз актуально розширення асортименту страв з риби та рибних продуктів з додаванням різної допоміжної сировини. Водночас стратегія щодо оптимізації харчування населення передбачає збагачення харчових продуктів фізіологічно активними інгредієнтами з метою надання їм функціональних властивостей. Актуальність теми дослідження полягає в розробці якісно нової рецептури страви оздоровчої дії на основі сировини з маси морської білої риби з використанням хітозану і додаванням олії для насичення продукту полі ненасиченими жирними кислотами. Важливим аспектом в реалізації даного напряму є науково обґрунтований пошук і підбір оптимального співвідношення інгредієнтів, а також сучасних інноваційних технологій, що дозволяють істотно впливати на якісні показники готової продукції Метою кваліфікаційної роботи є розробка технології страви оздоровчої дії з маси білої риби з насиченням жирних кислот та додаванням хітозана.  провести інформаційний пошук та науково обґрунтувати доцільність створення страви з маси білої риби з використанням традиційної сировини;  проаналізувати необхідність використання рослинної олії та хітозану;  порівняти та проаналізувати хімічний склад різних видів рослинних олій, для використання у рецептурі;  підбір певної рослинної олії для оптимізації рецептурного складу;  розробити рецептуру і технологію страви оздоровчої дії з маси морської білої риби з насиченням жирних кислот та додаванням хітозану;  визначити фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники для розробленої страви; - визначити економічну ефективність від впровадження розробленої технології у виробництво та розробити проект нормативної документації.
Опис
Ключові слова
Хітозан, сурімі, мясо білих риб
Бібліографічний опис