Удосконалення технології сирокопчених ковбас за допомогою сенсорного аналізу
Вантажиться...
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра Технології вина та сенсорного аналізу
Анотація
Анотація
до кваліфікаційної роботи на тему: «Вдосконалення технології
сирокопчених ковбас за допомогою сенсорного аналізу»
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, шести розділів, висновків,
списку використаних джерел, додатків
В Кваліфікаційній роботі вирішено завдання провести сенсорне сесії
дегустацій сирокопчених ковбас України для створення органолептичного
профілю за допомогою описового методу сенсорного аналізу у дві сесії
спочатку як навчаний випробувач та як експерт. Після треба провести аналіз
результатів.
В першому розділі кваліфікаційної роботи проведено аналіз ситуації на
ринку, досліджено історію продукту. Крім того, визначені нормативні
органолептичні показники сирокопчених ковбас, що відповідають ковбасам
належної якості; проаналізовані можливі вади, які з’являються при
використанні неякісної сировини чи допоміжних речовин, недотриманні
технології чи порушенні умов зберігання.
У другому розділі обрано предмет, об’єкт та метод сенсорного
дослідження. Обрані вимоги до випробувачів розроблений план експерименту
згідно нормативним документам.
У третьому розділі наведені обробка результатів дослідження та
порівняння цих результатів за допомогою чого можна буде навести ідеї для
вдосконалення продукту на основі ознак, що вивчає сенсорний аналіз (смак,
запах, консистенція, зовнішній вигляд, тощо.)
Четвертий розділ описує, як на основі отриманих даних можна
вдосконалити технологію виробництва сирокопченої ковбаси, що і єметою
дослідження
П’ятий розділ описує охорону праці при проведенні дегустації у
лабораторіях
В шостому розділі проведено розрахунок затрат на проект та
обгрунтована його актуальність, проводиться аналіз рентабельності даного
проекту. Проводиться аналіз витрат на експерименти та обгрунтовується
потрібність впровадження цього проекту
У кожному розділі наведені висновки проведено аналіз отриманих
результатів.
Наведено список використаних джерел літератури.