Організація первинної переробки свиней в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка» з випуском м’яса свинини в шкурі
Вантажиться...
Дата
2022
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Анотація
Мета дипломного проекту – розробка проекту підприємства, що проводить
первинну переробку свиней із впровадженням інноваційних технологій з
використанням обладнання провідних фірм-виробників.
Впровадження проекту дозволить розширити асортимент продукції, що
реалізується та коло споживачів.
Дипломний проект виконав здобувач Дульський Є.С., керівник – к.т.н.,
доцент Агунова Л.В.
Проектом передбачений випуск м’яса свинини у шкурі у вигляді напівтуш.
Також підприємство реалізує побічні продукти — субпродукти.
Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність
будівництва цеха на території Одеської області.
Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір
сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і
автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів,
енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений
розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили.
В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища,
цивільного захисту працівників.
Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність
будівництва цеха: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 83 млн. 193
тис.грн. на рік; Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 148 млн. 458
тис. грн окупляться впродовж 2,2 років.
Опис
Ключові слова
первинна переробка свиней, інноваційні технології, технологічні схеми виробництва, сучасне високопродуктивне обладнання, автоматизація технологічних процесів