Організація первинної переробки свиней в промислових умовах ТОВ «Гаврилівка» з випуском м’яса свинини в шкурі

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра технологіі молочних, олійно-жирових продуктів та індустрії краси
Анотація
Мета дипломного проекту – розробка проекту підприємства, що проводить первинну переробку свиней із впровадженням інноваційних технологій з використанням обладнання провідних фірм-виробників. Впровадження проекту дозволить розширити асортимент продукції, що реалізується та коло споживачів. Дипломний проект виконав здобувач Дульський Є.С., керівник – к.т.н., доцент Агунова Л.В. Проектом передбачений випуск м’яса свинини у шкурі у вигляді напівтуш. Також підприємство реалізує побічні продукти — субпродукти. Техніко-економічними розрахунками обумовлена перспективність будівництва цеха на території Одеської області. Підібрані технологічні схеми виробництва продукції, здійснений підбір сучасного високопродуктивного обладнання із високим ступенем механізації і автоматизації технологічних процесів. Виконані розрахунки сировини, матеріалів, енергетичних ресурсів, необхідних для виробництва продукції. Здійснений розрахунок площ виробничих приміщень і робочої сили. В проекті передбачені заходи з охорони праці і навколишнього середовища, цивільного захисту працівників. Техніко-економічними розрахунками підтверджена економічна ефективність будівництва цеха: за рахунок щорічного чистого прибутку в розмірі 83 млн. 193 тис.грн. на рік; Необхідні для реалізації проєкту інвестиції в розмірі 148 млн. 458 тис. грн окупляться впродовж 2,2 років.
Опис
Ключові слова
первинна переробка свиней, інноваційні технології, технологічні схеми виробництва, сучасне високопродуктивне обладнання, автоматизація технологічних процесів
Бібліографічний опис