Дослідження особливості стартапу як інноваційного проєкту

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики
Анотація
Актуальність теми. Глобалізаційні процеси диктують світові тенденції розвитку економік країн світу, а також впливають на розвиток економічних явищ і процесів загалом. Під час еволюції суспільних відносин підприємництво набувало нових форм, особливостей та під впливом економічної глобалізації трансформувалось у сучасну бізнес-модель реалізації підприємницької ідеї – стартап. Стартап – це новий зміст у підприємницькій діяльності. Традиційно вважалося, що створення нового продукту/послуги починається з дослідження ринку, тобто класичного аналізу потреб споживачів, але в сучасних умовах більшість проривних інноваційних продуктів з’являлось на ринку завдяки інтуїції підприємців. Ця бізнес-модель підприємництва є відносно новим поняттям в економіці, саме тому потребує більш детального теоретичного обґрунтування з метою його критичного осмислення та подолання бар’єрів у практичній реалізації стартапу. У першому розділі «Теоретико-методичні основи визначення стартап-проєктів» визначено сутність поняття «стартап-проєкту», досліджено методи оцінювання стартап-проєктів, визначено переваги та недоліки, визначено особливості стартапу як інноваційного проекту, зроблено висновки. У другому розділу «Дослідження сучасного стану ринку кондитерських виробів України та визначення тенденцій його розвитку» проаналізовано світовий та український ринок кондитерських виробів, проведена оцінка споживчих вподобань щодо споживання кондитерської продукції, сформовані рішення щодо вдосконалення стратегії розвитку підприємства, зроблено висновки. У третьому розділі «Бізнес-план стартап-проєкту з виробництва рослинного м’яса» запропоновано бізнес-ідею та надано характеристику диверсифікації виробництва – запуск виробництва рослинного м’яса, проведено маркетингові дослідження тенденцій розвитку ринку рослинного м’яса, розраховано інвестиційні витрати та показники інвестиційної привабливості проєкту. Зроблено загальні висновки. Кваліфікаційна робота магістра містить 98 сторінки, 24 таблиць, 11 рисунків. Перелік посилань нараховує 57 найменування.
Опис
Ключові слова
стартап-проєкт, бізнес-ідея, конкуренція, ринок, стадії розвитку, рослинне м’ясо, планування
Бібліографічний опис