Дослідження формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики
Анотація
Актуальність теми. В умовах постійного зростання конкуренції на ринку, а також високого ступеня нестабільності зовнішнього середовища, особливої актуальності набуває проблема формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства. Динамічність розвитку ринку зумовлює необхідність постійного перегляду наявних стратегій підприємства та формування нових – більш актуальних. Кондитерська галузь України є такою, в якій відбувається зростання чисельності суб’єктів господарювання та факторів ризику. Це вимагає від виробників швидких та ефективних дій, які можуть бути здійснені лише за умови розробки та реалізації комплексної стратегії розвитку підприємства. У першому розділі роботи «Теоретико-прикладні аспекти формування механізму управління стратегічним розвитком підприємства» були розглянуті такі поняття як «стратегія», «стратегічне управління» та «механізм стратегічного розвитку». Проаналізовано види стратегій та наведено їх ієрархію, а також охарактеризовано механізми формування стратегії розвитку. У другому розділі «Стратегічний аналіз діяльності ЗАТ «Одесакондитер» проведено аналіз кондитерської галузі, досліджено макро та мікросередовище, а також внутрішнє середовище підприємства ЗАТ «Одесакондитер», в тому числі його фінансовий стан та ступінь загрози банкрутства. У третьому розділі «Формування механізму управління стратегічним розвитком підприємств кондитерської галузі» сформовано механізм управління стратегічним розвитком ЗАТ «Одесакондитер» та запропонована стратегія спорідненої диверсифікації, яка дозволить підприємству покращити свій фінансовий стан, посилити конкурентні позиції, а також залучити новий сегмент споживачів. Кваліфікаційна робота магістра містить 89 сторінок, 20 таблиць, 24 рисунки, додатки. Перелік посилань нараховує 80 найменувань.
Опис
Ключові слова
стратегія, управління, механізм, кондитерська галузь
Бібліографічний опис
Зібрання