Отримання низькокалорійного вершкового масла та детекція ризиків його виробництва

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2022
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
ОНТУ, кафедра харчової хімії та експертизи
Анотація
Актуальність теми. Одним із основних напрямків сучасного розвитку харчової індустрії в розвинених країнах світу є створення функціональних продуктів, спрямованих на запобігання захворюванням населення. Створення асортименту вершкового масла функціонального призначення передбачає поліпшення харчових та біологічних властивостей масла шляхом створення різновидів вершкового масла функціонального призначення з лікувальнопрофілактичними, дієтичними та оздоровчими властивостями з додаванням рослинних харчових добавок. Сьогодні розроблено асортимент функціональних видів вершкового масла з рослинними добавками: полісахаридами пектином та інуліном, кріопорошками з буряків червоної їдальні, моркви, топінамбуру, бананів та бруньок чорної смородини. Останні роки набуло широкого використання псиліуму як функціонального харчового інгредієнту. Медичними дослідженнями доведено широкий спектр його корисних фізіологічних ефектів. Сукупність викладеного вище зумовлює актуальність даної роботи, присвяченої розробці функціонального масла з використанням псіліуму як фізіологічно-функціонального інгредієнту. Об’єкт дослідження: технологія вершкового масла, технологічна експертиза виробництва функціонального вершкового масла з псиліумом. Предмет дослідження: вершкове масло з включенням псиліуму, небезпечні чинники. Методи дослідження: методи характеристики вершкового масла згідно ДСТУ 4399:2005, фізико-хімічні методи визначення хімічного складу харчових продуктів. Наукова новизна одержаних результатів полягає в обґрунтуванні доцільності отримання нового виду функціонального вершкового масла зниженої калорійності та його характеристиці. Робота обсягом 99 сторінок складається із вступу, 6 розділів, загальних висновків, списку використаних літературних джерел, що включає 68 найменувань (6 сторінок), 10 рисунків (6 сторінок), 27 таблиць (20 сторінок) та додатку (12 сторінки).
Опис
Ключові слова
Технологія вершкового масла, функціональні продукти, псиліум, небезпечні чинники, план НАССР.
Бібліографічний опис