Шляхи формування харчових номенів у культурах слов'янських народів

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2021
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Робота присвячена студіюванню історії виникнення та шляхів утвердження назв страв, напоїв і харчових виробів в українській мові та в мовах інших слов'янських народів. Серед них розглянуто назви асоціативні (за кольором, за продукцією, за способом приготування тощо), запозичені, адаптовані та ін. Монографія розрахована на студентів-харчовиків, технологів, а також антропологів, екологів, економістів, етимологів, етнографів, істориків, культурологів, маркетологів, соціологів, філологів, філософів, фольклористів і всіх, хто цікавиться проблемами розвитку культури, що пов'язана зі словотворенням та традиціями українського, білоруського, болгарського, польського, російського, словацького, чеського та інших слов'янських народів.
Опис
Віват, Г. І. Шляхи формування харчових номенів у культурах слов'янських народів : монографія / Віват Ганна Іванівна. — Одеса : ФОП "Белий А. Є", 2021. — 236 с.
Ключові слова
назви страв, назви напоїв, назви харчових виробів, харчова термінологія, способи приготування
Бібліографічний опис